lunes, 12 de septiembre de 2016

Guerra bruta del PSOE contra els seus barons críticsEl diari digital OKdiario ha posat en evidència l'existència d'una campanya mediàtica a través de les xarxes socials de manera que assegura que la coordinadora de xarxes de Pedro Sánchez va crear un perfil fals a Twitter per atacar Susana Díaz. La guerra política es lliura més que mai molt lluny de les institucions i els debats parlamentaris. Twitter s'ha convertit en un camp de batalla dialèctica entre rivals, en ocasions, emprant perfils falsos des dels quals trolear l'adversari ... encara que aquest sigui del mateix partit.


Segons ha pogut saber OKDIARIO, darrere d'aquest usuari està Cris Papin, coordinadora de xarxes en l'equip del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El perfil va ser esborrat fa uns mesos de la xarxa social. No obstant això, un rastreig realitzat quan el compte encara estava activa indica que va ser creat per Papin, utilitzant el correu corporatiu del partit.

La guerra política es lliura més que mai molt lluny de les institucions i els debats parlamentaris. Twitter s'ha convertit en un camp de batalla dialèctica entre rivals, en ocasions, emprant perfils falsos des dels quals trolear l'adversari ... encara que aquest sigui del mateix parit.

"La del sud no és una força. És una pesta i un Càncer al PSOE ". Així escrit, amb les seves faltes d'ortografia, és el missatge que es va publicar al gener d'aquest any des del perfil de Carlos Rey (Carlos_Reiki). L'atac anava dirigit de ple a Susana Díaz, presidenta de la Junta d'Andalusia. Com aquest, hi ha més missatges en què el mateix usuari carrega contra la líder del PSOE andalús.

cris-Papin-PSOE-xarxes

Perfils crítics amb els barons

Els qui defensen l'existència d'aquesta campanya orquestrada des de la direcció argumenten, per la seva banda, que hi ha determinats perfils que "sospitosament" sempre surten en tromba a criticar els barons quan es manifesten contraris a les actuacions de Sánchez. Creuen que tot això forma part d'una "maniobra" per debilitar els adversaris i fer callar les veus dissidents.

Els dirigents més crítics amb Sánchez han suggerit també en les últimes setmanes la pressió a què es veuen sotmesos quan rebaten l'argumentari de Ferraz i creuen que aquesta situació no fa més que engrandir les divisions entre direcció i federacions. Des de l'equip de Sánchez s'insisteix en desvincular-se de aquest assumpte i defensen que els usuaris de xarxes socials són lliures per expressar el que considerin, bé sigui emprant perfils amb noms reals o ocults sota pseudònims.

Entre els barons s'imposa en canvi la idea que s'intenta "imposar" que "ningú pot dir el contrari o opinar de manera diferent de la línia majoritària", és a dir, la 'oficial'.

Fernandez Vara abunda en la mateixa direcció

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha carregat aquest dilluns wn Atena3 contra la direcció del PSOE en reclamar la "llibertat d'opinar" dins de la formació.

"Cada vegada que un obre la boca se li va a cops de gorra", ha assegurat Vara en una entrevista a Espejo Público, esgrimint que des del seu partit "hem perdut la capacitat de ser crítics, i ser d'esquerres vol dir ser crític".

Però el baró territorial del PSOE no s'ha quedat aquí, ja ha reivindicat "la llibertat per poder opinar" i la "voluntat" de diàleg dins de la formació.

"Però què és això que ara no es pugui parlar?", Ha exclamat.

En aquest sentit, el dirigent socialista no ha amagat la seva falta de comunicació amb el secretari general de la seva formació, Pedro Sánchez, afirmant que no parla amb ell des de l'últim Comitè Federal del PSOE que va tenir lloc a principis de juliol.

"Probablement sigui responsabilitat compartida perquè ell té el meu telèfon i jo tinc el seu", ha indicat.

No obstant això, el president extremeny ha reiterat la seva lleialtat a Sánchez, carregant al seu torn contra aquells membres del partit que "li toquen les palmes" al mandatari del PSOE.

"Sempre seré lleial al líder, però la lleialtat no és sempre seguir-lo i tocar-li els palmells", ha advertit.

Demana que es reuneixi el Comitè Federal

D'altra banda, el també secretari general del PSOE a Extremadura ha demanat la convocatòria del Comitè Federal del partit per debatre sobre les "conseqüències" d'unes hipotètiques terceres eleccions les solucions que podria adoptar el seu partit per desbloquejar l'actual situació política.

"Una vegada que apareixen a l'horitzó la possibilitat d'unes terceres eleccionesquiero parlar amb els meus companys i companyes i que analitzem quines són les conseqüències per al país i per al partit", ha al·legat.

En aquest context, ha rebutjat la possibilitat que es convoqui el Congrés de la seva formació recollint les signatures d'un terç dels membres del Comitè Federal del PSOE, ja que "aquest no és el camí" en ser "una dinàmica que divideix".

I és que per Vara, la convocatòria d'unes noves eleccions "no són bones ni per a Espanya ni per al PSOE", a causa que "el que han dit els ciutadans tant al desembre com al juny és que calia parlar".

"El que no és possible és el 'no' a tot, perquè si és 'no' a qualsevol opció, hi ha eleccions", ha subratllat.

No obstant això, ha postil·lat que "l'últim que voldria és que Mariano Rajoy fos president amb els vots del PSOE" encara que anteposa el fet d ' "evitar eleccions" abans de continuar amb un Govern en funcions presidit pel candidat del PP.

"Un té tota la legitimitat d'aspirar a formar govern, però si no ho pot fer, ha de permetre que altres ho facin", ha agregat, argumentant que això "no té res a veure amb l'ideològic, el sentimental o l'emocional, sinó amb el sentit comú ".

Defenso el 'veto' als nacionalistes

Finalment, ha qualificat de "no revisable" la negativa del seu partit d'intentar formar govern amb els nacionalistes per intentar liderar una alternativa al PP, tot i lamentar que "el verb que més es conjuga en la política és vetar".

"És impossible mentre hi hagi un escenari com el que s'està produint en aquests moments a Catalunya", ha manifestat, preguntant al mateix temps que "Com vas a parlar tu amb aquells que senzillament no volen parlar amb tu perquè es volen marxar?".

No hay comentarios:

Publicar un comentario