martes, 20 de septiembre de 2016

Nova batussa entre Esglésies i Errejón

L'ambient en Podem, amb la guerra de guerrilles oberta a Madrid i la manca de sintonia dels seus líders nacionals, no és el millor a l'hora d'encarar uns mesos crucials tant per al partit com per a la governabilitat d'Espanya. El penúltim episodi que dóna fe de les aigües turbulentes en la formació estatge ha passat aquest dimarts. El lloc, Twitter; els protagonistes, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón; la causa, els votants perduts en les passades eleccions generals del 26J. 

La crisi a Podem s'intensifica. Si fins aquest dimarts eren els afins a Pablo Iglesias i a Íñigo Errejón, coneguts com 'pablistas' i 'errejonistas', els que tiraven els plats pel cap. Avui, són els mateixos líders del partit els que han entrat al que s'ha convertit en unenfrentamiento directe. Això sí, no ha estat cara a cara, sinó via Twitter.

Aquest conflicte té el seu origen en el passat 4 de juliol de 2016. Iñigo Errejón analitzava en els Curs d'Estiu de la Universitat Complutense de Madrid a l'Escorial els reptes als quals s'enfrontava Podem després del fracàs de les eleccions del 26 de juny. Segons el número dos del partit, no quedava "ni de bon tros exclosa la possibilitat que Podem governés a Espanya", però si ho volia aconseguir, el partit havia de convertir-se en "una altra cosa". "En un Podem més predictible, menys sexy i que generés menys il·lusió entre els sectors més mobilitzats però al mateix temps menys incertesa i menys por entre els sectors que miren amb posicions més retractarias la possibilitat de canvi polític".

Aquest dimarts, més de dos mesos després d'aquelles paraules, Pablo Iglesias ha donat a conèixer el que pensa de la tesi de Errejón de "no fer por". "Sembla que el problema és espantar els creadors d'opinió, diuen que no hi ha de fer por. Doncs jo us dic una cosa: el dia que deixem de fer por als pocavergonyes, als corruptes, als responsables de les desigualtat, el dia que deixem de fer por als que s'enriqueixen a costa del patiment de la gent, aquest dia serem un més i aquest dia no tendim cap sentit com a força política ".

Errejón no trigava ni minuts a respondre a aquestes declaracions del líder d'Podem. Ho feia via Twitter. "Als poderosos ja els fem por, aquest no és el repte. Ho és seduir la part del nostre poble que pateix però encara no confia en nosaltres", afirmava.

Semblava que aquesta sortida de to dels líders de Podem anava a acabar aquí, però no ha estat així. Iglesias ha tornat a respondre a Errejón: "Sí company però al juny vam deixar de seduir a 1 milió de persones. Parlant clar i sent diferents seduïm més", ha escrit a la xarxa social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario