martes, 13 de septiembre de 2016

I Rita, es dóna la volta

Resultado de imagen de rita barbera pies ave

Avui 13 i dimarts negre per al Partit Popular, el dia que Luis de Guindos està declarant al Congrés pel "cas Soria, Jaume Matas pacta amb fiscalia declarar a canvi de no tornar a la presó i que Bárcenas ha decidit retirar la querella per la destrucció del seu ordinador, Rita Barberá ha estat formalment encausada i només una data el separa de la categoria d'imputada. Serà el moment en què l'actual senadora del Partit Popular hagi d'acudir al Tribunal Suprem davant del magistrat designat per torn: qui fos Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, d'ideologia esquerrana que ha prestat serveis al govern de Rodríguez Zapatero.

L'instructor sosté una hipòtesi que es va basar primer a escoltes telefòniques. Pel que sembla, els investigats rebien en sobres 2 bitllets de 500 euros per a posteriorment rentar-los a través d'una transferència de 1.000 euros en concepte de donatiu a un compte del Partit Popular. Una conversa de les intervingudes assenyala a l'exsecretària del PP a València i mà dreta de Barberà, Mª Carmen García Fuster, com l'encarregada de repartir els diners entre el personal disposat a col·laborar.

La senadora del PP, Rita Barberá, que havia pujat al tren a València camí a Madrid on la senadora tenia previst acudir a la constitució de les dues comissions de què forma part aquesta legislatura. En conèixer la notícia i després d'una conversa amb la cúpula del PP, es va decidir que no aparegués per Madrid. Barberá sota de l'AVE i es va donar la volta a Conca cap a València Ella s'ha excusat davant la direcció del grup popular a la cambra alta i aquesta tarda no acudirà a les sessions constitutives de les dues comissions de què forma part, segons han explicat fonts d'aquest grup parlamentari.

La notícia de l'obertura d'una investigació sobre Rita Barberá en el Tribunal Suprem ha deixat mut al PP. Encara que s'esperava des de fa temps la decisió judicial, la consecució dels fets obliga els populars a moure fitxa, davant l'amenaça -que acaba de reiterar Albert Rivera- que perdran el seu suport per a una investidura si no l'obliguen a abandonar l'escó al Senat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario