jueves, 22 de septiembre de 2016

Judici del Cas Palau - El major cas de corrupció de Convergència


La Justícia s'ho ha pres amb calma, però tot arriba. Dilluns va comparèixer Francisco Homs al Suprem com a imputat del referèndum del 9N, Anteriorment estan sent investigats pel mateix fet, Artur Mas, junt0 a Irene Ridau i Neus Munté que no es mes que un dels fets que els dirigents de l'antiga CDC hauran de donar explicacions a la justícia. A Convergència li va a fer falta molt més que un canvi de nom (ara ha demanat registrar-se com Partit Demòcrata Europeu Català) per lliurar-se d'aquesta.

Al partit va a fer-li falta molt més que un canvi de nom per sortir indemne del judici en el qual està acusat de finançament il·legal i que per fi, després de més de set anys, té data

El cas Palau, el major cas de corrupció del partit d'Artur Mas, per fi té data, més de set anys després que esclatés l'escàndol allà per l'estiu de 2009. La Secció Desena de l'Audiència de Barcelona ha proposat aquest dimecres a les parts que el judici oral es celebri entre gener i abril de 2017. No obstant això el 3 d'octubre es reuniran totes elles amb el jutge Julio Hernández Pascual per tancar el calendari de compareixences.

2017 és precisament l'any que la CUP, aliat del president Carles Puigdemont, ha fixat com el de la independència de Catalunya. Prèvia convocatòria d'un referèndum unilateral, diuen. Encara que és difícil preveure quins efectes tindrà el judici per Convergència i suprocés, segur que no seran bons. Per aquest motiu el partit contribuís a dilatar la instrucció (diversos canvis de magistrat instructor, nombrosos recursos ...).

El tribunal va rebre el 2 de setembre passat tota la documentació del cas: 65 caixes amb 102 volums. Són un total de 60.784 folis a més de la documentació de les peces separades de situació.

Aquest assumpte té 38 parts processals: 16 acusats, dues acusacions públiques, quatre acusacions particulars i / o populars, cinc responsables civils a títol lucratiu i 11 entitats jurídiques com a responsables civils subsidiàries. En total són 30 les persones togat en aquesta causa (24 lletrats de la defensa, 4 acusacions populars i particulars i dues acusacions públiques).

No en va CDC està acusat de finançament il·legal per haver rebut, presumptament, 6,6 milions d'euros del Palau de la Música com a comissió per l'adjudicació d'una obra pública a la constructora Ferrovial quan Jordi Pujol era president. Com a conseqüència de la seva suposada responsabilitat civil a títol lucratiu el partit segueix tenint embargades 15 seus. I en el judici seu extresorer Daniel Osàcar s'asseurà a la banqueta acusat de blanqueig de capitals i tràfic d'influències.

En l'epicentre de l'escàndol se situen l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i Jordi Montull, que presumptament van saquejar 30 milions d'euros de la institució. És de preveure que Convergència intenti desviar l'atenció del judici embolicant-com sempre en l'estelada. Però no sembla que aquesta vegada vagi a sortir-li bé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario