sábado, 24 de septiembre de 2016

Veneçuela - Néixer i morir en caixes de cartró


Si fa uns dies ens sorpreníem que l'escassetat de taüts obligava a les funeràries veneçolanes a realitzar els sepelis mitjançant caixes de cartró, ara s'ha denunciat que hi ha nadons en caixes de cartró per falta de bressols en un hospital de Veneçuela. Així els veneçolans completarien el seu cicle vital en la mes absoluta de les misèries.

El director de Drets Humans de la Taula d'Unitat Democràtica (MUD) a Anzoátegui, Manuel Ferreira, ha difós una imatge al seu compte de Twitter d'uns nadons col·locats en caixes de cartró per falta de bressols a l'Hospital Diumenge Guzmán Lander, de l' estat d'Anzoátegui, a Veneçuela. La imatge mostra 6 nounats en petites caixes de cartró, cadascuna amb un paper adherit a un dels laterals de la caixa i sobre una taula de ceràmica.

L'Institut Veneçolà de les Assegurances Socials, va contraposar la imatge de Manuel Ferreira per una altra que mostrava als nadons en les seves respectives bressols en el Servei de Neonatologia del mateix hospital a través del seu compte a Twitter. El director del centre hospitalari, José Zurbarán, ha qualificat l'esdeveniment a la mateixa xarxa social com el "atac mediàtic més despietat que sistema de salut algun hagi rebut". A més, el president de l'Institut Veneçolà de les Assegurances Socials, Carlos Rotondaro, ha al·legat en la mateixa xarxa social que aquesta institució "garanteix l'atenció adequada de nadons" i "respecta els protocols d'atenció" per a ells.

Veneçuela té "un deteriorament terrible de la qualitat de vida", segons el director de Economètrica i analista en finances Henkel García. L'FMI ​​estima que la inflació superarà els 700 punts a final de desembre i per a l'any que ve pot acostar al 2.000%. La revista Time assegura que el país "cau a trossos". Economètrica estima que els veneçolans empra entre el 70% i 80% dels seus ingressos a la compra al supermercat davant de la mitjana mundial del 30%. Segons la Unitat Democràtica, el 80% dels seus compatriotes pateix "pobresa d'ingressos". El dirigent opositor Henrique Capriles ha calculat que "un treballador guanya poc més de 30 dòlars i la cistella bàsica de la compra és a 300".

L'encara secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha alertat del deteriorament que pateix el país, del qual diu que viu una crisi humanitària on "les necessitats bàsiques com el menjar, l'aigua, la sanitat i la roba no poden ser cobertes ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario