jueves, 15 de septiembre de 2016

El saqueig d'Andalusia 154 - Petició de presó per Griñán i vuit ex consellers pels ERO


Després de mesos de silenci judicial, el Jutjat d'Instrucció 6 de Sevilla que instrueix l'escàndol dels ERO. La Fiscalia demana sis anys de presó per Griñán per delictes continuats de malversació de cabals públics i prevaricació; i 10 anys d'inhabilitació per Chaves, al qual atribueix únicament prevaricació. Són 26 acusats en total, entre ells exconsellers com Gaspar Zarrías, Antonio Fernández, Carmen Martínez Aguayo o Francisco Vallejo. En el cas concret de l'extitular d'Ocupació, José Antonio Viera, el Ministeri Públic reclama vuit anys de presó i per l'exministra de Foment Magdalena Álvarez, 10 anys d'inhabilitació.

Manuel Chaves i José Antonio Griñán van participar directament de l'escàndol dels ERO. El detalla expressament la Fiscalia en el seu informe d'acusació: juntament amb altres 24 persones, majoritàriament del Partit Socialista, van idear un sistema de transferències de fons que va aconseguir desviar els diners públics del circuit habitual eludint els mecanismes de control per part de l'administració . D'aquesta manera, les institucions públiques IFA i Agència Idea, ambdues adscrites a la Conselleria d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, es van fer càrrec del repartiment de subvencions amb criteris a la mesura de les seves gràcies.


El Ministeri Públic exigeix ​​una indemnització en concepte de responsabilitat civil que, sumant totes les quantitats, arriba a la desorbitada xifra de 741.596.504 euros. És el dany al patrimoni que haurien causat 12 responsables de la concessió d'ajudes sociolaborals, entre ells Griñán, segons la Fiscalia. Més de set-cents quaranta milions d'euros a tornar per tapar l'enorme forat a les arques públiques del cas dels ERO.

Ajudes a dit i sense límit

El document de la Fiscalia aprofundeix en relació a l'anomenat procediment específic. El sistema consistia en modificar els pressupostos de la Junta i introduir les transferències de fons amb destinació a l'Agència IDEA, dependent de l'Institut andalús de Foment. Després, la Conselleria d'Ocupació gestionava aquests diners a través d'un òrgan anomenat Direcció general de Treball i Seguretat Social que ja no estava subjecte a fiscalització o control ordinari. D'aquesta manera, els acusats van concedir les ajudes sociolaborals sense atendre als criteris de necessitat i publicitat.

Ni tan sols van fixar un límit de diners concedit a dit, segons s'extreu de l'informe d'acusació. Atès que posseïen capacitat per modificar els pressupostos des dels seus càrrecs polítics, els ajuts es van posar en mans de la Conselleria d'Ocupació que va gestionar al seu lliure albir dels fons públics. Concedien les transferències als beneficiaris que ells mateixos elegien vedando aquesta possibilitat als ciutadans o les empreses que realment complien els requisits en estar afectats greument per les conseqüències de la crisi.

"Persones que ni tan sols pertanyien a empreses van accedir als ajuts, no fixant límits a la quantitat a percebre pels beneficiaris, afavorint només a determinades empreses i persones que es van lucrar amb aquests fons i destinant els mateixos a una finalitat aliena a la prevista de atendre situacions de crisi empresarial ", descriu textualment el Ministeri Públic. La Fiscalia sosté que aquesta gestió, realitzada pels encausats pertanyents a Ocupació, era coneguda per la resta ja que es va posar de manifest en els informes realitzats per la Intervenció andalusa des de 2002.

Perquè Pedro Sánchez camini cacareando en campanya que ha fet causa única la corrupció, per no deixar governar el PP, pels casos de Rita Barberá, Gürtel, Jaume Matas etc. qualificant el PP com el partit corrupte per uns casos que el frau és infinitament menor a aquest. El magistrat xifra en, almenys, 854.800.000 d'euros els repartits de manera discrecional o arbitrària. robats a l'erari públic per una trama organitzada des del partit i la Junta d'Andalusia. I aquest és el primer dels casos a Andalusia, aviat sortirà el dels cursos de formació o el de la trama de les subvencions Una cosa mai vista al nostre país ia tot el continent. De moment són dos expresidents i 8 consellers han estat imputats per delictes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario