sábado, 10 de septiembre de 2016

El tupinada de València en comú

Presentació de la candidatura de València a Comú a l'Ajuntament, encapçalada per Jordi Peris.

El procés de primàries de València en comú, una de les marques que formen Podem a la ciutat del Túria, ha estat suspès per una tupinada massiu. El frau es va detectar dimarts passat, quan es van identificar algunes "anomalies" en el procés electoral localitzades en el cens electoral.

Després d'una auditoria realitzada per la pròpia formació, es va descobrir que des fins a 86 de les inscripcions realitzades s'havien produït des d'una mateixa IP és a dir, des d'un únic ordinador o una xarxa amb diversos conectados- s'havien inscrit un centenar de persones per participar en la votació, en intervals d'un minut i aportant, a més, documentació "clarament falsificada" i que només tres d'elles pertanyien a persones físiques reals i participants actius en el partit.

A l'intentar confirmar la voluntat dels hipotètics votants, es va constatar que els números mòbils aportats corresponien a "telèfons inactius de Movistar" que no s'ajustaven a les factures de Vodafone o d'Orange que es van presentar en el moment de formalització de la inscripció en el censo.La pròpia direcció de València en comú ha denunciat al jutjat una denúncia en descobrir, en una auditoria interna, una trama per afavorir dos dels aspirants a les primàries de la formació: en aquest document, a més, s'especifica que els noms i DNI assignats als registres fraudulents coincidien amb alguns dels llistats publicats a les borses de treball d'infermeria "de la Junta d'Andalusia". Tots els vots emesos des de la mateixa IP van anar a parar a dos dels integrants del partit: .Germán Pol i Judith Jiménez.

Tal com explica en la seva edició d'aquest dissabte El Mundo, des d'una mateixa adreça IP, és a dir, des d'un únic ordinador o una xarxa amb diversos conectados- s'havien inscrit un centenar de persones per participar en la votació, en intervals d'un minut i aportant, a més, documentació "clarament falsificada".

Posteriorment es va intentar contactar per telèfon amb aquests supòsits inscrits i es va detectar que es trava de paquets de nombres virtuals que "es venen al mercat negre i procedeixen en la seva major part de Rússia". Perquè la cosa resultés encara més grotesca, s'ha confirmat que les dades de molts dels inscrits es corresponen amb persones que estan apuntades a les borses de treball d'Infermeria de la Junta d'Andalusia.

En comprovar tots aquests extrems, València en comú va decidir en una assemblea dijous passat suspendre el procés electoral i denúncia que ha passat. Des Podem, mentrestant, es van mostrar "preocupats" per la situació revelada en el procés electoral i van insistir en el seu "compromís" amb el treball municipalista de València en Comú i amb la regidora representant de Podem en aquest espai, Maria Oliver. A més, tant el Consell Ciutadà Municipal d'Podem València com la seva Comissió d'Enllaç Institucional es van comprometre a treballar per ampliar els compromisos de transparència, participació i servei públic amb què Podem s'ha guanyat la confiança de tants valencians i valencianes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario