miércoles, 7 de septiembre de 2016

Els emprenedors de Carmena

Resultado de imagen de manteros madrid

El retorn de vacances de Manuela Carmena ens ha deparat noves ocurrències de l'alcaldessa que són aprofitades o rectificades pels seus propis companys de corporació segons les seves pròpies conveniències.

Tot va començar la setmana passada, quan l'Ajuntament de la capital anunciava un pla de reforç policial per combatre la venda ambulant que no va agradar gens al bastió més a l'esquerra del seu partit. Després de les crítiques, ara Madrid donava ahir dilluns marxa enrere i paralitzava la idea d'incrementar les actuacions de la Policia Municipal contra els manters.

Ahir ja va manifestar la seva admiració pels qui pretenen entrar a casa nostra saltant les tanques instal·lades a Ceuta o Melilla anteponiéndoles als que vetllen per la seguretat de les nostres fronteres, avui ha seguit en els seus deliris de la senectut, paralitzant el pla establert pel propi ajuntament per eradicar la venda il·legal pels carrers cèntrics de la ciutat.

Pel que sembla va ser l'ala més dura del partit que governa la ciutat -Ganemos Madrid- va criticar dura i públicament el pla per reforçar l'actuació de la Policia Municipal. Un dels seus portaveus, José Enrique García, ha assegurat en declaracions a Europa Press que els seus missatges per Twitter no volien "crear bronca" amb l'equip municipal de Ara Madrid sinó exposar que no estan d'acord amb les mesures "repressives" com a via per solucionar el problema de la venda ambulant als carrers i instaven a "donar sortides alternatives als manters" .Així que l'alcaldessa ha decidit fer marxa enrere.

El carnet de manter

El consistori que dirigeix ​​Manuela Carmena justificava aquesta decisió assegurant que té intenció de sumar a la feina de la policia "una bateria de mesures socials encaminades a propiciar alternatives de sostenibilitat vital a les persones que es dediquen a la venda ambulant no regulada a la ciutat amb el objectiu de reduir en la mesura possible aquest tipus activitat ". Les actuacions "exclusivament policials, tal com s'ha demostrat en el quefer de les anteriors corporacions, no han funcionat fins ara", afegien en un comunicat de premsa.

De fet, així ho ha indicat en declaracions públiques el delegat de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barber, qui ha destacat que el pla contra la venda ambulant del consistori "segueix endavant", tant pel que fa a la intervenció social com amb la policial. "El pla té com a prioritat el treball i la intervenció social però també una part policial que en absolut està en contradicció. Segueix endavant perquè suposarà un benefici important per a totes les parts. No hi ha cap tipus de problema ni dificultat".

Entre les mesures "socials" més polèmiques que ha posat el partit de Carmena sobre la taula hi ha el repartiment d'un "carnet de ciutadania madrilenya" per als manters. Es tractaria d'un document que atorgaria el "accés als recursos de l'Ajuntament" a aquests immigrants il·legals.

Optar a un "habitatge municipal, a plans d'immigració o a altres serveis socials", estarien entre els beneficis dels posseïdors d'aquest carnet. Llavors tindran els manters de la ciutat privilegis respecte als altres residents en situació irregular? Des de l'Ajuntament neguen que hi hagi d'haver "cap tractament discriminatori respecte a altres immigrants", una afirmació que deixaria sense sentit la pròpia elaboració del carnet de manter. "Ho estem dissenyant, encara no sabem en què consistirà", afirmen sense donar més detalls.

La idea del carnet de manter de Carmena seria una còpia més endolcida de la qual prepara Ada Colau a Barcelona. A petició de la CUP, la líder de Barcelona en comú podria legalitzar la situació del top manta repartint carnets als seus membres que, segons el Partit Popular, li costaran al consistori de la Ciutat Comtal la barbaritat de 700.000 euros. A més, l'Ajuntament barceloní ha anunciat que contrarará a manters per facilitar la seva regularització. "Estem en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona, ​​però la problemàtica del top manta allà és més gran. Al Centre de Madrid només hi ha entre 100 i 150 manters", assenyalen des del consistori per negar que estiguin imitant aquest model.

Fins el PSOE està en contra

Guanyem ha aconseguit paralitzar aquest pla de reforç policial i amb això Manuela Carmena aconsegueix apaivagar les seves crítiques, però no les de l'oposició que ha carregat a l'uníson contra els seus noves mesures. Fins i tot el PSOE, el seu principal aliat i suport al Palau de Cibeles, ha retret a la regidora que "retrocedeixi" en el Pla de Xoc contra els manters per "un conflicte intern de la formació".

Així ho ha expressat el seu portaveu, Purificació Causapié, en roda de premsa en la qual a més ha assenyalat que els "hauria agradat" que Barber els vaig explicar, en què consistiria aquest pla. "No es pot permetre la venda il·legal, ja que danya l'economia, als petits comerciants i, a més, afavoreix l'explotació de les persones, no es pot permetre".

"La norma mai ha de ser fer els ulls grossos ni convidar a la policia a que no faci complir les ordenances", ha etzibat per la seva banda la portaveu de Ciutadans al consistori, Begoña Villacís, que ha assegurat que Carmena vol convertir l'Ajuntament en un "Manters Welcome".

També el PP, en boca del seu portaveu adjunt, Íñigo Henríquez de Luna, ha carregat contra aquesta idea de Ara Madrid i ha qualificat de "despropòsit" l'ajornament del pla. Carmena, "com qualsevol altra dirigent política, ha de complir i fer complir les normes", ha subratllat.

Total, que l'alcaldessa ja ha deixat la feina feta a les màfies, creant-una nova ruta que començaria saltant les tanques de Melilla per a portar-los a Madrid i convertir-los en manters i propietaris d'habitatge o sigui ... uns emprenedors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario