domingo, 11 de septiembre de 2016

La diada de la marmota

Resultado de imagen de diada 2016

Com cada any Catalunya celebra "la Diada" la cerimònia de la confusió històrica i el separatisme cada vegada més encaminada perquè els separatistes dirigits per Òmnium Cultural i l'ANC facin l'exhibició anual de força i els comerços xinesos facin el seu agost i que aparta tots a tots aquells catalans que no estiguin d'acord amb la seva radicalitat actual, decideixin anar-se'n directament a la platja

Tot i la fatiga i el cansament de les bases separatistes per les promeses incomplertes (Catalunya hauria de ser independent des de fa ja dos anys), el relat de l'exhibició de carrer d'aquest diumenge ja està escrit. Com sempre des de fa cinc anys, el 11-S serà un clam popular, una mostra "cívica, pacífica, massiva i festiva" del desig d'independència del "poble català", segons la retòrica de l'anomenat "proces".

En aquesta edició, qualificada en to irònic de "Diada de la Marmota", el relat de l'exhibició de carrer d'aquest diumenge ja està escrit, dues són les grans novetats: Per primera vegada seran cinc manifestacions, a Barcelona, ​​Berga, Salt, Lleida i Tarragona, per camuflar la previsible menor participació i també per primera vegada hi assistiran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i la versió regional de Podem.

Avui, 11 de setembre, festa de la cosa i sentir-me català, em declaro sense èmfasi algun ciutadà espanyol i sobretot ciutadà del món. Quina altra cosa més sublim podria ser un ésser humà? Seria tan neci ser nacionalista espanyol com de qualsevol altra d'aquestes fronteres artificials sempre promogudes per polítics interessats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario