viernes, 2 de septiembre de 2016

¿I ara què ...?

Mariano Rajoy

Com estava previst, el Congrés va rebutjar de nou la investidura com a president del Govern de Marianoo Rajoy, cosa que ell mateix ja donava per descomptada. No va obtenir la majoria simple de la Cambra en la segona votació en aconseguir 170 vots a favor i 180 en contra, exactament els mateixos suports que dimecres passat.

Ahir n'hi va haver prou que l'Albert Rivera manifestés que "Aquí els dos grans s'han tornat bojos" i repetís una vegada mes que Rajoy no era el candidat més adequat per encapçalar un govern estable de la rercha va fer que es van disparar totes les alarmes sobre la vigència d'un pacte que ara mateix es pot donar per caducat.

La indignació de Rafael Hernando i Soraya Sáez de Santamaría, va fer la resta i va constatar el menyspreu i falta de sintonia del PP cap al seu fins ara soci. Però si al PP es van enfadar, en el partit centrista encara més. Fonts del partit taronja van qualificar de "gran vilesa" les paraules del portaveu popular i van veure la prova que "ja estan pensant en unes terceres eleccions".

Si no hi ha un canvi fonamental en les eleccions basques i gallegues que no s'espera hi haurà terceres eleccions pel 18 de desembre però amb l'expectativa d'uns resultats que potser pugui millorar el PP, també tornaran a ser insuficients, si Sánchez persisteix en el seu tancament per deixar formar un govern estable, que dóna peu al fet que la impossible unanimitat de l'esquerra i nacionalistes estigui unida contra Rajoy. De res li valdrà al PP treure quatre o sis diputats més, si no canvien els seus plantejaments.

Que res es confongui, ha estat la mala sintonia, i afegiria jo, l'odi personal entre Sánchez i Rajoy, que no veuen més enllà es seus interessos personals o de partit, el que ens ha portat a aquesta situació totalment enquistada que solament pot solucionar-se amb la desaparició de la vida pública d'uns dirigents que no han sabut estar a l'altura de les circumstàncies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario