jueves, 8 de septiembre de 2016

Trobar un nom per a Convergència

Resultado de imagen de joan laporta artur mas

Tal com ja s'havia advertit reiteradament des de diversos àmbits polítics, el Registre de Partits del Ministeri de l'Interior ha rebutjat les sigles triades que va triar Convergència per refundar-i intentar dissimular tot el seu llarga trajectòria sota Jordi Pujol i poasteriormente Artur Mas. La notificació inclou un advertiment sobre el objectius separatistes dels estatuts, que no encaixen en el sistema constitucional i podrien vulnerar la llei de partits. El document d'Interior ha generat una profunda commoció en el turbulent partit aprofitat pels seus dirigents per donar una altra ració de victimisme acusant al Govern de Rajoy del que només és fruit de la seva malaptesa.

Segons el Ministeri, diversos dels partits afectats per la similitud en la denominació o en les sigles proposades pels convergents --Demòcrates de Catalunya (Demòcrates), Partit Demòcrata de Catalunya i Plataforma Democràtica de Catalunya-- es van dirigir al Registre fent constar la seva oposició a que aquesta denominació fos registrada. Especialment bel·ligerant va ser Demòcrates de Catalunya, fundat per exdirigents d'UDC de tendència secessionista. El seu portaveu, Antoni Castellà, ha advertit del conflicte que podria produir-se en el si de Junts pel Sí --on participa aquesta formació-- si es mantenia el nom de PDC.

La coordinadora general de la frustrada formació, Marta Pascal, ha emmarcat el rebuig a la "operació política contra Catalunya", igual que Artur Mas. L'expresident de la Generalitat ha recorregut al victimisme per afirmar: "no ens volen inscriure amb mil excuses, no volen el que representem, no volen que ens articulem com a projecte central de Catalunya, no ens volen ni en pintura". A més, ha anunciat que s'acabaran inscrivint amb el nom triat per la seva delmada militància en l'assemblea fundacional "amb una altra estratègia" que aclarirà en els pròxims dies. També ha reclamat que la ciutadania doni suport al PDC amb la seva participació en la "Diada" del proper diumenge.

L'argument utilitzat pel Registre ha estat que el nom "Partit Demòcrata Català" pot induir a confusió amb "demòcrates de Catalunya", l'escissió de l'encara activa "Unió Democràtica de Catalunya", una altra marca política que va ser registrada per Joan Laporta anterior president del Barça que se sentia agreujada per l'elecció dels antics convergents. Tampoc accepta Interior la fórmula "Partit Català Demòcrata"

Els convergents busquen una sortida a l'atzucac del seu nou nomenclàtor a la desesperada. Resulta que després d'un llarg avatar per trobar un nom per a la nova formació que va obligar a la realització de diverses assemblees per aquest sol motiu, quan tenia un nom totalment definitori que podia ser "Catalunya al 3%" o un altre semblant "ara estan en negociacions amb Laporta per comprar-li el nom de Democràcia Catalana com a possible alternativa a l'vetat Partit Demòcrata Català per la mòdica quantitat de 350.000 €

No seria d'estranyar, per tant, que Laporta fes un últim servei a la causa, i potser a bon preu, si CDC opta finalment per aquesta solució.

No hay comentarios:

Publicar un comentario