lunes, 26 de septiembre de 2016

Ruptura de pacte de l'esquerra a Castella la Manxa - ¿Efecte dominó?s pactes de l'esquerra que es van forjar fa una mica més d'un any per a desallotjar el PP d'ajuntaments i comunitats autònomes comencen a esfilagarsar. en el moment més delicat per als dos partits protagonistes PSOE i Podem, tots dos embolicats en lluites internes entre els seus dirigentes..Lo que ha passat aquest matí pot ser el principi de l'efecte dòmino que porti a la desactivació de molts d'aquests pactes entre partits de esquerra en contra del PP i del principi de govern del partit mes votat.

Mentre que a la direcció nacional del partit, Pablo Iglesias s'espera que el Pedro Sánchez li truqui per començar a negociar, a Castella-la Manxa, el seu partit trenca amb un dels barons més crítics amb el secretari general socialista.

Podem Castella-la Manxa ha anunciat que el seu acord amb el PSOE "ha mort", on estava governant García Page del PSOE amb 15 escons amb el suport 2 escons de de Podem malgrat que al maig de 2015 havia guanyat el PP de Mª Dolores de Cospedal que va obtenir 16 escons ..

Podem ha anunciat aquest dilluns que trenca l'acord d'investidura amb el PSOE que va donar el Govern de Castella-la Manxa al socialista Emiliano García-Page. "L'acord d'investidura ha mort" i "dos són les causes de la defunció: el desànim i la vergonya", ha assegurat el secretari general morat en aquesta comunitat, José García Molina, en una compareixença al Parlament autonòmic.

Segons Molina, en Podem han estat "responsables" i no han deixat que "ni l'enuig ni l'escàndol davant les diferències de criteri" llastarà el seu "quefer polític quotidià". "Mai provoquem una teatralitzada guerra de declaracions i amenaces. No és el nostre estil, per això ja hi ha altres gents. Hem estat responsables, dialogants i pacients, pensant en el que enteníem millor per a la nostra terra. Però cada cosa té un temps i un límit . i el temps de l'espera ha acabat, mentre el límit, els límits de l'acord i de la voluntat d'aquest govern s'han fet massa evidents com per ignorar-", ha afegit.

"Res dolent hi ha en no saber fer alguna cosa, però no podem ignorar ni sostenir per més temps la posició indolent de qui no vol ni escoltar ni saber el que la gent necessita; de qui pretén seguir igual que abans sense assumir que tot ha canviat, que la realitat, les necessitats i les aspiracions d'aquesta terra són altres ", ha denunciado.El líder de Podem en aquesta comunitat ha carregat contra Page per estar" més pendent de decapitar Sánchez "que de la pròpia regió.

Estem en moments de gran convulsió interna en els partits de izquierdsa amb lluites pel poder a Podem i mes del desastre del PSOE en les últimes eleccions basques i gallegues. Probablement assistim a una revisió d'acords en cascada o represàlies entre ells en ciutats com Madrid, Barcelona, ​​Saragossa, València, Cadis o Santiago i comunitats com el País Valencià Aragó, o Andalusia, on governen en coalició amb uns resultats francament millorables ..

No hay comentarios:

Publicar un comentario