martes, 6 de septiembre de 2016

La "ronda de contactes" de Pedro Sánchez

Resultado de imagen de pedro sánchez telefono

Alhora que Felip VI anunciava el seu desig d'ajornar una nova ronda de contactes per a la formació de govern, ahir Pedro Sánchez ens va sorprendre amb la seva amenaça d'iniciar una "ronda de contactes" "pedagògica" amb tots els partits de l'arc parlamentari, alguna cosa que correspondria al cap de l'Estat o en tot cas al candidat proposat per formar nou govern.

Avui Sánchez ha complert el seu anunci després de no agafar-li el telèfon a Rajoy en quatre ocasions en aquests últims dies i ha cridat a Rajoy i mitjançant 10 minuts de conversa tots dos s'han ratificat en les seves postures antagòniques. La conversa va ser «cordial», el líder del PP es va mantenir en la idea de gran coalició i el del PSOE li va reiterar que no li donarà suport a la investidura tal com va manifestar ja fa uns dies al Congrés.

Des Presidència del Govern es va emetre un comunicat després de la trucada, en què explicava que en la conversa mantinguda li havia reiterat a Sánchez seus arguments en el debat d'investidura, la urgència que Espanya compti amb un govern per complir els seus compromisos amb Europa. I també li va reiterar el fet excepcional que s'hagin produït dos processos electorals consecutius, alhora que recordava la «amenaça gravíssima» a què està sotmesa la unitat territorial d'Espanya. Els dos líders haurien quedat pendents de mantenir noves converses, tot i que sense concretar més sobre això.

Bescansa, responsable d'anàlisi política de Podem, en una entrevista a TVE, va expressar el seu "desconcert" "Hem recollit les declaracions de Sánchez amb força desconcert", va dir Carolina "Crec que és bona notícia que Rajoy no hagi estat investit president (.. .). Ara bé, el que correspon quan ens oposem a alguna cosa és proposar i en aquest sentit crec que hi ha possibilitat de formular una alternativa ", ha afegit Bescansa. "No té sentit per a ningú aspirar que dos projectes polítics que són antagònics i que han competit legítimament entre ells tinguin ara que fondre", va dir Bescansa davant la possibilitat d'un pacte a tres bandes que inclogués Ciutadans cosa que ja es va intentar i ara és totalment impensable

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Joan Carles Girauta, ha dit que és "estrany" anomenar les trobades que Sánchez iniciarà avui com "ronda de contactes" perquè el líder socialista "ha dit que no s'estava postulant com a candidat". "Aquesta ronda de contactes és una forma de parlar. És com si jo els vaig convidant a vostès a un cafè cada dia i us dic que estic fent la meva ronda de contactes. És una forma de parlar ", ha assenyalat en declaracions als mitjans després de registrar al Congrés una iniciativa per derogar els aspectes de la Lomce que no han entrat en vigor. Diu que pretendre tornar a reunir Ciutadans amb podem és com barrejar l'aigua amb l'oli.

Aquesta alternativa és totalment impossible davant la fragmentació parlamentària de les confluències de Podem mes els diferents interessos dels grups nacionalistes, (un total de 44 partits, plataformes i faccions) i els vetos creuats entre el partit d'Esglésies i ciutadans-, a més de les reticències a un pacte amb la formació anti-austeritat per part de líders regionals socialistes.

Pel que sembla tot aquest postureo l'únic que tractaria amb tots aquests "contactes" seriosa poder vacilarnos un parell de setmanes més fins a les eleccions basques i navarreses i així poder mantenir sense arribar a un comitè per fixar una postura definitiva del seu partit davant la investidura de Rajoy, davant els atònits ulls dels militants del seu partit i la resta de ciutadans cabrejats davant la seva egoisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario