miércoles, 28 de septiembre de 2016

Referèndum o referèndum ... quan Madrid vulguiCarles Puigdemont atrapat entre el deliri d'Esquerra i la pressió de la CUP aquesta atrapat pels problemes de supervivència del seu partit i segueix ampliant els terminis fixats per al seu viatge irrealitzable cap a la terra promesa, El president de la Generalitat, amb la marxa enrere posada , promet ara un referèndum en la segona quinzena de setembre de l'any que ve, sigui pactat o unilateral.como manera de culminar el procés durant la seva intervenció en la qüestió de confiança.

La promesa d'un referèndum ha estat suficient perquè la CUP li garanteixi el seu suport i les organitzacions separatistes tornin a reactivar el procés separatista. Dotze mesos que incompleixen l'anterior calendari, en el qual al gener Catalunya ja hauria de ser independent, però en els quals es fixa l'horitzó del separatisme a la propera tardor. No ha pressa mentre Madrid segueixi finançant la broma.

No obstant això, Puigdemont va exigir a la CUP que doni el seu vistiplau als pressupostos autonòmics. Precisament, la negativa dels antisistema a aprovar els números d'Oriol Junqueras, vicepresident regional, líder d'ERC i responsable d'economia va ser el que va desencadenar l'anunci de la moció de confiança el passat 8 de juny. En el cas que els antisistema insisteixin en el seu no, Puigdemont s'ha compromès a convocar immediatament eleccions. "Si em donen el seu suport a la moció de confiança però no aproven els pressupostos, el primer no servirà de res".

El president ha proposat aquesta consulta per "sortir de l'embolic" i no s'ha dirigit només a Mariano Rajoy, president en funcions, sinó també a "tot el sistema polític espanyol" en un gest de complicitat a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en el cas que aconsegueixen pactar un alternativa al PP. Ara després de cinc anys de malbaratament i porfídia propagandística sense obtenir cap resultat real, pretén prendre un nou termini per seguir prometent a la CUP no anar mes enllà de setembre de l'any que ve amb la il·lusió que sigui Rajoy o qui mani a Madrid que li faciliti o mes bé, li organitzi, la sortida d'aquest embolic.


Aquest dijous prendran la paraula els presidents dels grups parlamentaris i a la tarda, cap a les set del vespre, es durà a terme una votació que ja aquesta pactada per endavant ,.

No hay comentarios:

Publicar un comentario