miércoles, 14 de septiembre de 2016

La baronessa adverteix

La presidenta de la Junta de Andalucía, Susana Díaz, en el Colegio...

Davant el precipici que es pot obrir davant el previsible fracàs en les eleccions basques i gallegues, importants polítics del PSOE trenquen el seu silenci i comencen a alinear-se al costat de Guillermo Fernández Vara perquè es trenqui el bloqueig imposat per Pedro Sánchez i el seu deliri per assumir la presidència del govern recolzat per Podem, radicals d'esquerra i independentistes, fins a un total de 44 grupuscles heterogenis. Des que Vara va proposar l'abstenció en diferents entrevistes, Ferraz ha vingut desautoritzant-, assegurant que la seva opinió és molt respectable, però que no representa la majoria del partit. Cap dels dirigents que ara li donen suport van donar suport llavors la seva proposta.

Així avui han coincidit les veus de Carmen Chacón, Elena Valenciano, Eduardo Madina, Pérez Rubalcaba o Susana Díaz que ha trencat avui el seu llarguíssim silenci sobre la situació d'interinitat d'Espanya després de les eleccions del 26 de juny per reiterar el que ja va dir en el Comitè Federal del 9 de juliol: "Amb 85 escons no es pot governar", de manera que al PSOE li toca "fer una oposició útil".

"Aquest país", ha afegit, "no es mereix aquesta situació" i "la societat demostra ser més responsable que els que estem representant-". Les paraules de Díaz es produeixen després que Pedro Sánchez porti diverses setmanes trucant a Podem i Ciutadans a unir-se al PSOE per construir junts "un govern del canvi". L'entorn de Sánchez assegura que el líder socialista no s'està postulant com a alternativa, però diàriament insta els partits que lideren PabloIglesias i Albert Rivera a "aixecar els vetos" dels dos partits per configurar una alternativa que deixi enrere a Mariano Rajoy i al PP.

"No sé a què espera ja per prendre mesures i decisions i fer-li un favor a aquest país", ha dit Díaz en declaracions als periodistes durant una visita a una residència per a gent gran a Sevilla, on ha mantingut que és un "clam" que Rajoy "ha de de seguir governant per als seus amics" i "prendre mesures com més aviat".

Rebel·lió a Twitter

Aquest mateix matí, la pròpia Susana Díaz i gran part dels dirigents crítics amb Pedro Sánchez al PSOE han posat en marxa una campanya a les xarxes socials en defensa de "la llibertat d'expressió" del president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández vara, que fins al moment ha estat l'únic que ha demanat públicament l'abstenció del PSOE perquè pugui ser investit president Mariano Rajoy. Això sí, cap ha donat suport a aquesta proposta públicament.

Rubalcaba -molt proper des que va ser secretari general al president extremeny- ha estat dels més prolixos. En un article a Facebook, ha destacat que Vara és "un magnífic company, honest i lleial". I ha assegurat rotund que "el que no es pot ni ha de fer és insultar-lo, faltar-li al respecte, atribuir-li fosques intencions, fins i tot desmesurades ambicions". Que tot això es faci des del PSOE, ha afegit, li sembla "lamentable".

Ningú entra en el fons de la qüestió, però sí donen suport a la llibertat d'expressió dins del PSOE i en concret la de Fernández Vara. El líder extremeny ha estat qui amb més claredat ha demanat la celebració d'un comitè federal per debatre "les conseqüències" de la repetició d'unes terceres eleccions, a més d'haver defensat després de les eleccions del 26 de juny l'abstenció del PSOE al cas de que Mariano Rajoy acudís a la investidura amb 170 vots, com així va succeir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario