viernes, 19 de mayo de 2017

Barcelona trufada de banderes d'Espanya Adhesiu de la bandera d'Espanya en un panell informatiu - INÉS BAUCELLS

Centenars d'adhesius que reprodueixen la bandera d'Espanya han aparegut al matí de dijous a elements del mobiliari urbà i en edificis de Barcelona i poblacions de la seva àrea metropolitana, com Sant Cugat del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat o Cornellà. Ningú, fins al moment, ha reivindicat aquesta acció.

Els Mossos d'Esquadra han identificat a set joves i han denunciat a quatre d'ells per enganxar aquests adhesius, de mida una mica superior al d'un foli, en suposar una infracció de les ordenances municipals, que impedeix enganxar cartells i adhesius al mobiliari urbà i la via pública.

Pegatina amb la bandera espanyola a l'estació de Muntaner (FGC) - I. B.

Segons han informat a Efe fonts policials, dels set identificats tres son menors d'edat, mentre que els quatre que tenen més de 18 anys han estat denunciats per infringir l'ordenança municipal.
.
L'ajuntament les retira immediatament

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han indicat a Efe que, com es fa sempre quan apareixen pintades o adhesius al mobiliari urbà, els serveis municipals estan procedint a la seva retirada inmediata. Al seu costat resten sense retirar els grafitis y la sucietat habitual.

Segons les mateixes fonts, els adhesius amb la imatge de la bandera espanyola han aparegut principalment a la zona del passeig de Gràcia, l'avinguda Diagonal i al districte de Sarrià Sant Gervasi. Algunes institucions, com la seu del Síndic de Greuges de Catalunya, també han aparegut amb adhesius amb la bandera espanyola.

Els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona han hagut de multiplicar-aquest matí per fer desaparèixer les banderes del centre de la ciutat abans que comenci el dia. ja que la cola és molt resistent.


«Llibertat d'expressió»

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat avui, durant una entrevista a l'emissora Rac1, que no té constància de si aquesta acció correspon a algun partit o entitat, i que ha conegut la notícia aquest matí.

Millo ha dit, en aquest sentit, que «ha d'estar en la llibertat de cadascú expressar-se públicament, igual que altres s'expressen en sentit contrari». «Hi ha d'haver persones que han considerat expressar-se així. Suposo que hi ha persones que tenen voluntat d'expressar-se i ho fan de la millor manera que poden », va afegir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario