domingo, 28 de mayo de 2017

Pujol Corporation 62 - L'anàlisi del Patriarca

Resultado de imagen de Associació Serviol,

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol un article d'opinió publicat per l'Associació Serviol, que està datat el 20 d'abril, i que ha donat a conèixer avui el diari Ara.reclama una "mobilització" generalitzada de la societat catalana davant el que ell veu com "un greu risc" de "residualització" i de "dissolució lenta" de Catalunya que "imposa" l'Estat espanyol.


Pujol, que afronta una complicada situació judicial, amb ell mateix i diversos membres de la seva família amb causes obertes per delictes econòmics i fiscals, i amb el seu fill gran a la presó preventiva, efectua aquesta crida a la mobilització amb aquestes paraules: "vivim un temps d'incertesa respecte al futur de Catalunya. a causa del creixent distanciament que s'ha anat produint entre Catalunya i la resta de l'Estat "i això, en un context de canvis molt generals," justifica un estat d'ànim preocupant per al futur del nostre país ".

Encara Jordi Pujol no afirma en cap moment de forma explícita que ell sigui favorable a la independència de Catalunya, sí que afirma que el context actual "obliga a una mobilització de tots els nostres actius morals i econòmics, culturals i tècnics, socials i polítics per superar aquesta situació ".

També subratlla que Catalunya "no renunciarà al seu projecte, perquè és bo per a tota la gent que viu i treballa a Catalunya, és un bon projecte, i està assumit i defensat amb energia i dignitat, no amb paraules buides".

Després d'analitzar la situació actual, Jordi Pujol conclou que la mobilització és necessària "perquè la confrontació que ara hi ha és molt fort, i com clarament se'ns dóna a entendre" renunciar al projecte sobiranista "significaria un greu retrocés per al nostre país i per a la nostra societat ".

"Tot tipus d'altaveus oficials i oficiosos, polítics i mediàtics, ja fa dies que ho anuncien, tornaríem molts anys enrere" i, en conseqüència, subratlla Pujol, "correríem un risc greu de residualització de Catalunya".

Segons Pujol, el país "pot sentir-se amenaçat, perquè ho està, i ho està perquè no accepta la proposta de lenta dissolució que se li fa, que li volen imposar".

L'expresident de la Generalitat matisa que, encara que ell veu l'actual situació com a "preocupant", també cal tenir present que "en l'ànim col·lectiu català hi ha una barreja de determinació i d'autoestima, d'interrogació i de voluntarisme, de realisme i de consciència de l'evolució general del país que permet tenir esperança ".

Pujol, en aquest sentit, enumera algunes qüestions en què ell percep que s'han produït avenços en els darrers anys, com en matèria lingüística, cohesió social i convivència, avenços científics i tecnològics, exportacions empresarials, projecció internacional, entitats socials i culturals " de gran magnitud ", una gran capacitat de mobilització, i un bon nivell de serveis socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario