martes, 2 de mayo de 2017

La desesperació de Maduro


El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha pres la decisió més radical de totes tenia a la mà per intentar posar fi a la crisi política que el manté en escac des de fa un mes. El mandatari ha convocat una Assemblea Nacional Constituent que s'encarregarà en els propers mesos de redactar una nova Constitució a la mesura del règim. L'anunci sembla ser l'única sortida possible perquè el Govern del successor d'Hugo Chávez, acorralat pels pèssims resultats de la seva aposta econòmica, intenti mantenir-se al poder sense passar pel requisit de les eleccions.


Maduro vol ara "la seva" Constitució i reforça la imatge de dictadura total a Veneçuela
El chavista convoca una "Assemblea Nacional Constituent" per anul·lar el Parlament i guanyar temps per evitar la convocatòria d'eleccions.

Nicolás Maduro ha fet un pas més per instaurar la dictadura total a Veneçuela i poques setmanes després d'usurpar competències del Parlament veneçolà, de majoria opositora, ara busca reforçar el seu control sobre els poders de l'estat i d'aquesta manera ignorar la voluntat popular a les últimes eleccions legislatives. El chavista ha convocat una Assemblea Nacional Constituent i ha justificat la seva decisió apuntant que així s'aconseguirà la pau al país i serà vençut "el cop d'Estat".

En un acte amb motiu del dia dels treballadors, Maduro va dir que activava "el poder constituent perquè el poble prengui tot el poder de la pàtria" i que en ús de les seves "atribucions presidencials com a cap d'Estat constitucional" convocava "al poder constituent originari perquè la classe obrera i el poble en un procés nacional constituent convoqui una Assemblea Nacional constituent ". "Assumeixo totes les conseqüències, les responsabilitats, i truco al poble a preparar-se per una gran victòria constituent, victòria popular", va dir.

En la seva declaració Maduro no va dubtar a dirigir-se a l'oposició: "És l'hora. És el camí. No van deixar més alternativa". A més, llaç seves acostumades amenaces, aquesta vegada en clau de xantatge respecte al que reclamen els veneçolans que han protestat en les últimes dues setmanes als carrers de Caracas i la resta de ciutats del país. Volen diàleg? Poder Constituent. Volen pau? Poder Constituent. Volen eleccions? Poder Constituent. Originari, plenipotenciari, popular, obrer, comunal ", ha ressaltat.

Ha subratllat a més que serà "una constituent profundament obrera, decisivament obrera, profundament comunal" pel que convocava "als comuners, als missioners, al barri, al camp, al poble, a la dona, al jove i l'estudiant". "Convoco a la unió cívic-militar. Un cop d'Estat com el que està activat, ja ho sabem bé, només es derrota amb la unió cívic-militar i amb la Constitució a la mà", ha afegit.

El missatge de Luis Almagro

Luisalmagro.jpg

<iframe width="600" height="340" src="https://www.youtube.com/embed/u_nMSh22xKE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El secretari general de l'Organització d'Estats Americans, Luis Almagro es va pronunciar la nit d'aquest dilluns davant la decisió del president de la República, Nicolás Maduro de convocar a una Constituent "comunal". "El fet d'haver presentat una nota de retir de l'OEA, no li dóna carta blanca al règim per consolidar-se com una dictadura. Tant els països com el secretari general han de vetllar perquè això no succeeixi ", va dir en un vídeo que va compartir en xarxes socials.

Segons la seva opinió cada veneçolà que surt a protestar és un símbol per al continent sencer. "És l'hora que els drets del poble siguin restituïts, el continent demana que el aís retorni a la democràcia", Ha insistit que la sortida del sistema no és la solució als problemes del país. "El compliment de la Carta Democràtica Interamericana si és la solució", ha sostingut.

Va aclarir que l'OEA "no és avui part del problema de Veneçuela" i que "per contra, el compliment de la Cosntitución i de la CDI, és en realitat la solució" .Indicó que "no es pot parlar de sobirania sense la participació del poble "i que no es pot esmentar independència" si no és el poble qui la construeix ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario