sábado, 13 de mayo de 2017

I volta la burra al blat ..

.Puigdemont, en una imagen de archivo
Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, viatjaran a Madrid i defensaran el referèndum d'independència de Catalunya en una conferència el dilluns 22 de maig a l'Auditori Caixa de Música de Madrid cedit generosament per l'alcaldessa Manuela Carmena .

Sota el títol «Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic », Puigdemont farà una última oferta al Govern espanyol per negociar un referèndum i, si no hi ha resposta, s'activarà llavors la fase unilateral, la resposta ja la té des de fa temps, el govern de Rajoy no pensa negociar el referemdum que ha estat denegat pel Tribunañ Constitucional en successives ocasions

Puigdemont havia demanat al març per carta al president del Senat, Pío García-Escudero, pronunciar una conferència sobre el referèndum en l'Antic Saló de Sessions de la Cambra: se li va oferir la possibilitat de fer-ho però en la Comissió General de Comunitats Autònomes, i el president català ho va rebutjar. Puigdemont farà allà la seva última oferta a Rajoy, tres dies després que el «Pacte Nacional pel Referèndum» acabi els seus treballs de recollida de suports a favor d'aquesta consulta.

Un cop més aquesta setmana, el ple del Tribunal Constitucional ha anul·lat per unanimitat el decret pel qual la Generalitat de Catalunya va crear l'anomenat Comissionat per a la Transició Nacional, la norma que planificava la desconnexió de la comunitat autònoma de la resta d'Espanya. En concret, els 12 magistrats rebutgen en bloc el decret 16/2015, de 24 de febrer, que va crear el citat comissionat per tal d'establir les bases perquè el Govern posés en marxa les mesures i infraestructures estratègiques destinades a anar separant-se del país i conformar un Estat independent.

El Tribunal Constitucional no vol deixar el més mínim escletxa per la qual es pugui colar la Generalitat per salvar el referèndum. Els magistrats han anul·lat aquest dimecres per unanimitat part de la llei de consultes populars que va aprovar el tripartit el 2010, una norma que supeditava qualsevol convocatòria a l'autorització per part de l'Executiu central, i que va ser recorreguda pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero . Segons la sentència, tota la part del text que fa a la convocatòria d'un referèndum d'àmbit autonòmic és inconstitucional i, per tant, nul·la.

Atès que aquest Tribunal pot considerar delicte no només els actes institucionals comesos en aquest sentit, sinó la col·laboració en els mateixos caldrà valorar el paper que desenvolupa en aquesta conferència, ja que el local cedit per l'Ajuntament de Madrid s'ha denegat en diverses ocasions de cadenes degudament registrades en aquest municipi Sembla un va desafiar de Carmena sabent possibles repercussions legals.

La Generalitat disposa d'un local d'unes dimensions semblants a Madrid que podrien utilitzar sense cap cost, fet que es pot deduir com un acte de propaganda dirigit cap a la parròquia i una nova provocació per veure si el govern de Rajoy comet algun error que permeti il·lusionar de nou a les hosts independentistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario