lunes, 29 de mayo de 2017

Puigdemont - Nou anunci de l'anunci


Puigdemont havia convocat per a aquesta tarda, una reunió en la cimera dels partits i grups independentistes. per decidir que dia van a realitzar el referèndum secessionista en un camí que va a ser sense retorn de tots aquells que decideixin data i text de la pregunta a realitzar. Abans s'havien fet baixar diversos membres que inicialment s'esperaven que acudissin. El gran absent ha estat Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum i, per tant, responsable d'ampliar la base social favorable a la votació secessionista, no anirà a la cimera convocada per aquesta tarda pel president, Carles Puigdemont.

Es tracta d'una reunió eminentment política de la qual, en principi, només s'espera una foto, ja que segons va avançar la consellera de Presidència, Neus Munté, la pregunta i data del referèndum es sabran en un parell de setmanes.

Elena no acudirà a aquesta trobada, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat a les cinc de la tarda. Tampoc ho farà Avancem, la plataforma creada per exsocialistes sobiranistes que lidera el mateix Elena. "És una reunió de partits polítics i per tant no estic convocat", El partit En Comú d'Ada Colau i Xavi Domenech ja han comunicat la seva absència

D'altra banda Mariano Rajoy ha obtingut el suport dels dos principals partits de l'oposició, PSOE i Ciutadans, de la negativa de qualsevol negociació per al que ja s'anomena un intent de cop d'Estat i la seva intenció d'estar en contacte permanent pel que que fa a aquest assumpte. Qualsevol proposta de l'executiu català deberña passar per la seva exposició davant el Congrés dels Diputats.

Una roda de premsa d'urgència de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria ha donat imatge de l'escalada de tensió alimentada pel Govern de la Generalitat a les últimes setmanes. Sáenz de Santamaría ha comentat el seu anunci a Madrid de referèndum, la seva carta a Mariano Rajoy i el seu cim aquesta tarda per posar data a la consulta i pactar la preguntaha reiterat que el referèndum d'autodeterminació és "innegociable". No té cabuda en la Constitució i no es va a celebrar ", La negativa és total a tot allò que faci referència a aquest referèndum il·legal.

El Govern desconeix quin serà el resultat de la cimera que Puigdemont celebra aquesta tarda amb els partits independentistes però demostra que el president de la Generalitat "està en mans de la CUP i dels extremistes que imposen a tots els catalans l'estratègia a seguir", ha dit, alhora que a assenyalat que a Puigdemont "se li està acabant el temps per consensuar amb els radicals".

"Aquí hi ha molta més tàctica electoral de Puigdemont i dels seus que estratègia". Aquest és el resum que ha fet avui la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en una compareixença sorpresa a Moncloa, en què ha tornat a repetir la seva proposta d'acudir al Congrés dels Diputats per defensar la celebració del referèndum. "Aquí és on en democràcia es troben les solucions polítiques", ha dit la vicepresidenta. "Encara estem esperant un argument de per què no s'ha de debatre al Congrés", ha afegit. L'oferta, ha revelat Sáenz de Santamaría, es va realitzar després d'acordar-amb el PSOE i amb Ciutadans. "No hem fet cap pas sense estar tots d'acord".

En la seva opinió, el president de la Generalitat està "instrumentalitzant" un procés "que no té sortida" mentre "té un ull posat en les enquestes". Amb els passos que està fent, sosté, "busca la reacció de tots els altres per vendre victimisme" malgrat que, ha postil·lat, "ja no cola".

La intenció de Puigdemont és seguir endavant i no acceptar a aquesta invitació al Congrés per explicar el seu projecte, el considera que és un parany i no vol ser un nou Ibarretxe, A més acostumat a parlar davant fòrums ja convençuts i davant la seva debilitat davant un debat multitudinari d'alguna cosa que no es pot donat el precedent

La vicepresidenta ha celebrat que puguin seguir comptant amb el suport dels socialistes després del retorn de Pedro Sánchez a la secretaria general del PSOE, després que aquest hagi cridat aquest matí a Rajoy per transmetre-li el suport del seu partit al desafiament independentista. "Al llarg d'aquests mesos la interlocució del president amb la Gestora i amb Albert Rivera ha estat molt intensa".

Fonts de Moncloa precisen que l'aposta pel referèndum pot conduir directament a unes eleccions perquè no són "incompatibles". Es convoca, el Tribunal Constitucional el paralitza i davant la impossibilitat de realitzar-lo s'opta per uns nous comicis amb caràcter plebiscitari. En tot cas, a partir d'ara, tota la interlocució amb la Generalitat tindrà caràcter públic.

Després d'una hora reunits, a les 6 i mitja finalitza la cimera al Palau de la Generalitat i Neus Munté explica que "no estan en condicions de donar un data en què se sabrà la data i la pregunta" o es que deixaran aquesta decisió per a una nova reunió, o no ... Això si, els ha semblat molt greu l'explicat per la vicepresidenta. Com deia la vicepresident l'estratègia és no donar definitiu un pas endavant i estar anunciant a cada moment, un nou anunci d'alguna cosa que no arriba mai a produir-se ... El xantatge separatista segueix ...

Santamaría afea a Puigdemont su “tacticismo electoral” y “victimismo”

No hay comentarios:

Publicar un comentario