miércoles, 10 de mayo de 2017

'Deixin els morts en pau !!!

Cs votará con el PSOE para exhumar a Franco del Valle de los Caídos

Aquesta setmana Al Congrés dels Diputats es discuteix de nou sobre l'existència de la Vall dels Caiguts i la presència de Francisco Franco allà enterrat des de fa 42 anys, al costat de José Antonio Primer de Rivera i altres molts morts d'ambdós bàndols en la guerra civil.

Tots els diputats d'aquest país han aconseguit fer el ridícul de nou pel retorn de la guerra civil, per obra i gràcia de la parcial i malaurada llei de memòria històrica aprovada en el seu moment per Rodriguez Zapatero i gràcies al revengisme de l'esquerra d'aquest país, que pretén guanyar d'aquesta manera la guerra que van perdre fa 80 anys.

La iniciativa socialista, registrada al Congrés al febrer pel portaveu a la Comissió Constitucional, Gregorio Cambra, també demana l'exhumació de les restes de José Antonio Primer de Rivera, fundador de Falange Espanyola, encara que en el seu cas, considera suficient traslladar a un lloc "no preeminent de l'edifici".

La proposta del PSOE ja havia aconseguit el suport de tota l'esquerra i fins i tot el de votació a favor de Ciutadans i també la timorata abstenció del PP perquè les restes de Franco siguin lliurats a la família perquè siguin enterrats en un altre lloc.

En menys de 24 hores, tot s'ha torçat. Encara que aquest dilluns tot semblava apuntar que la proposició no de llei del PSOE per treure de la Vall dels Caiguts les restes de Franco sortiria a davant, aquest dimarts l'esquerra s'ha dividit i sembla perillar.

Concretament, ni Podem ni ERC creuen que el que proposen els socialistes sigui suficients i, per això, ja han amenaçat: o accepten les seves condicions o s'abstindran. En altres paraules, o el PSOE fa el que ells volen o les restes de Franco seguiran descansant al Valle de los Caídos, un dels símbols més destacat del franquisme i de la seva repressió.

El Congrés dels Diputats votarà demà dijous una Proposició no de Llei (PNL) presentada pel PSOE i debatuda ahir en la qual es proposa exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos. Es tracta d'una proposta justificada per la necessitat de «impulsar» el desenvolupament de la Llei de la Memòria Històrica, aprovada pel PSOE el 2007, i que consideren que ha estat paralitzada pel Govern del PP. No obstant això, en aquesta norma no recull en cap dels punts del seu articulat l'exhumació de les restes del dictador, el que això quedaria en foc d'encenalls

Si PSOE acorda canviar la seva proposta pactant un nou articulat amb aquests grups, Ciutadans ja ha manifestat que podria canviar el sentit del seu vot i podrien abstenir-se.

A hores d'ara a la gran majoria dels ciutadans d'aquest país ens importa un rave que les restes de l'antic dictador reposin en un lloc o un altre, i el que volen és que els diputats no es dediquin a llançar-atac uns contra els altres amb proclames obsoletes i ocupen el seu temps de la gran quantitat de problemes que es van presentat als espanyols tots els dies en temes tan candents com en l'educació, la sanitat la disbauxa territorial o finançament del separatisme ... per exemple ... i que segueixen anys i anys sense resoldre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario