viernes, 12 de mayo de 2017

Filtracions judicials per fascículs


La sala del jutge Velasco aquesta resultant ser un colador on es filtren porcions de la resolució judicial del Cas Lezo tant per part que ha motivat una veritable baralla entre fiscals i el seu fiscal en cap Manuel Moix com probablement des del propi jutjat.

Durant tota la setmana s'han produït missatges que podrien fer pensar que hi ha dins l'Audiència Nacional ha persones a crear inquietud i sospites cap a determinades persones. valent-se del seu accés a la documentació del jutjat, filtrant només en part els textos parcials dels sumaris sent reproduïdes de manera immediata per certs mitjans de l'esquerra.

Pel que sembla dos fiscals van filtrar un escrit que s'acusava de xivato al secretari d'estat de Seguretat quan es va reunir amb el germà d'Ignacio Gonzalez i advertir-la seva pròxima imputació. El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, ha dit que José Antonio Nieto, "no té res a veure amb el tema", en relació al possible "xivatada" a Ignacio González sobre les investigacions del cas Lezo.

La Fiscalia Anticorrupció en el seu informe oposant-se a la posada en llibertat d'Ignacio González al·ludia a una "presumpta investigació 'chivada'" pel secretari d'Estat de Seguretat en relació amb el cas Lezo.

Nieto, per la seva banda, ha assegurat que "mai" ha parlat amb l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González ni amb la seva germana Isabel, diputada a l'Assemblea de Madrid, i ha reiterat que no va parlar amb l'altre germà, Pau, del cas Lezo.

Nieto, en declaracions a Onda Cero, ha recalcat que ell es va reunir amb Pablo González -detingut, com el seu germà Ignasi, en l'operació Lezo- durant 15 minuts en què no es va parlar per res de la investigació. De fet, ha afirmat que 42 dies abans de les detencions no sabia que se'ls estava investigant.

Sobre el cas Lezo, Moix ha afegit: "em remeto al que va dir ahir la Fiscalia General de l'Estat, el que comparteixo plenament". Jo em pregunto si això és així ¿El Sr. Moix ha obert algun procediment contra aquests fiscals que s'han anat de la llengua? Fins ara que jo sàpiga, no. El jutge Velasco ha ordenat una investigació sobre qui està filtrant als mitjans retalls dels procediments, declarats secrets, que està instruint ?. Tampoc. La cosa resultaria fàcil, la sospita queda reduïda als funcionaris, lletrats intervinents o el mateix jutge .

No hay comentarios:

Publicar un comentario