jueves, 25 de mayo de 2017

Pablo Iglesias, penjat de la brotxa davant la moció de censura

Resultado de imagen de moción de censura podemos

Pablo Iglesias té cada vegada més difícil recollir suports per a la seva moció de censura al Congrés contra el Govern de Mariano Rajoy prevista per al 13 de juny.

Units Podem es queda sol en la moció de censura que ha plantejat contra Mariano Rajoy. Compromís, l'únic partit que havia donat suport de manera incondicional la proposta, ha demanat avui a Pablo Iglesias que la posposi fins després del Congrés Federal del PSOE on es confirmi a Pedro Sánchez a la direcció i dissenyi la seva nova Executiva. L'objectiu: que hi pugui haver més diàleg per tractar d'aconseguir que tiri endavant.

Al PSOE, li ha reclamat "un gest" o "una declaració" de Sánchez i del seu equip manifestant "alguna intenció que efectivament van a caminar per presentar una nova moció de censura". "Demanem al PSOE que sigui coherent amb allò que ha predicat en la campanya electoral", ha insistit. Pablo Iglesias no vol esperar cap manera al congrés del PSOE i ja el dilluns li va exigir a Sánchez que presentés una moció de censura immediatament per retirar la seva. Una cosa que el socialista ja ha dit que no farà.

Per Baldoví, aquest gest hauria de ser "abans" del de Podem de retardar la moció i seria de "bona voluntat" apuntant que estan oberts a negociar.

Pel que fa a Podem, li demana "ajornar" la moció de censura que es discutirà el 13 de juny al Congrés, és a dir, tres dies abans de l'inici del congrés federal del PSOE. Per Baldoví és imprescindible que qualsevol iniciativa que es faci sigui després que Sánchez hagi configurat la seva nova direcció federal i tingui plens poders executius. Això és, precisament, el que marca la diferència entre Compromís i Podem.


Compromís demana a Podem que "retardi 'la moció de censura per esperar el PSOE.

Baldoví ha demanat en roda de premsa al Congrés un gest d'intel·ligència als que han estat els seus socis electorals i de generositat als socialistes, amb qui comparteixen el Govern valencià, per aconseguir que la moció surti adelante.Joan Baldoví ha anunciat aquesta decisió de els diputats valencians sabedors que la moció no pot tirar endavant sense el suport dels socialistes, en aquest moment reticents a secundar la d'Iglesias. Consideren que si "es retarda" la presentació fins que el PSOE tingui nova direcció es pot suscitar "més adhesions o fins i tot que sigui una moció conjunta amb altres grups".

Baldoví ha rebutjat taxativament i "mirant als ulls" estar executant una maniobra ideada de Podem per retardar la moció de censura de manera indirecta i ha assenyalat que és una proposta autònoma que al llarg del dia serà explicada amb més deteniment als representants podem i el PSOE. Segons ha constatat ja, el portaveu de la confluència catalana, En comú Podem, Xavier Domènech, li ha semblat "bé". No obstant això, aquest ha escrit un tuit dient que estan d'acord que el PSOE hauria de posicionar-se, però ha matisat que "no podem esperar a construir esmena a totalitat PP".

La proposta de Compromís ha provocat un fort malestar a Podem. Primer, per haver-se assabentat "per la premsa" i no pels canals habituals de contacte entre tots dos. I, sobretot, perquè aquesta iniciativa afebleix la posició de força que venia marcant la formació estatge. Fonts de Podem han insistit que van a continuar endavant amb la seva moció de censura i no la van a retardar. "No donarem ni un minut més a Rajoy, estem davant d'una situació d'excepcionalitat i d'urgència, és el moment de donar respostes als ciutadans, no d'ajudar a que Rajoy segueixi amagat al Congrés sense donar explicacions", han advertit . Podem seguirà endavant amb la seva moció de censura tot i la petició de Compromís de retardar-la.

De les tres mocions de censura contra el Govern de torn que s'han presentat al Congrés dels Diputats, la moció fixada per al 13 de juny que proposa Pablo Iglesias contra Mariano Rajoy serà probablement la primera que surti fracassada abans de començar. Rajoy ja ha anticipat que no pensa enfrontar-se des de la tribuna directament contra Iglesias.

No hay comentarios:

Publicar un comentario