domingo, 21 de mayo de 2017

"Exercici de la democràcia" a despeses pagados

Resultado de imagen de apoyo francesc homs tribunal

El seguici de la Generalitat i altres dirigents secessionistes acomiaden Homs a les portes del Suprem . Puigdemont i els seus consellers van pagar amb fons públics els seus viatges per donar suport a Homs. La portaveu de l'executiu regional intenta justificar els desplaçaments i estades a Madrid, la factura va pujar 13.470 euros.

La portaveu Munté és la que aporta aquesta informació en resposta a una pregunta del grup parlamentari del PP. En el text, Munté tracta de justificar l'ús de diners públics per a fins partidistes i al·lega que no es tractava d'acompanyar Homs sinó de "defensar de forma patent, evident i fefaent les institucions catalanes, així com l'exercici de la democràcia i de la participació dels ciutadans de Catalunya davant l'ofensiva judicializadora del Govern de l'Estat ".

Francesc Homs era el portaveu del PDeCAT, el nou nom de Convergència, al Congrés quan el Tribunal Suprem va abordar l'expedient de la seva participació en el referèndum del 9 de novembre de 2014. Es sumava així al trio format per Artur Mas i les exconsejeras Irene Rigau i Joana Ortega, en aquest cas era competent el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Homs va ser cridat a declarar dues vegades, els passats 19 de setembre i 22 de novembre del 2016, i el 27 de febrer d'aquest any arrencaria el judici que va concloure amb una sentència de dos anys d'inhabilitació i multa de trenta mil euros pels delictes de desobediència i prevaricació. En les tres dates, membres del govern autonòmic així com alts càrrecs nacionalistes es van desplaçar expressament des de Barcelona per donar consol, afecte i calor a Homs en les seves tràngols judicials.

Tot i que entre les funcions dels consellers de la Generalitat no hi ha la de fer costat a un correligionari a la capital d'Espanya, els desplaçats van carregar les despeses del viatge, bitllets, menjars i hotels als fons públics. La primera vegada, el 19 de setembre, van acompanyar a Homs davant el Suprem la portaveu del govern català, Neus Munté, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, la d'Agricultura, Meritxell Serret, i el de Cultura, Santi Vila, les despeses del ascendir a 4.173,66 euros. El 22 de novembre es va passar a paraules majors i van ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, que van donar ànims a Homs. El cost, 3.792,20 euros.

A la cita del judici, el 27 de febrer, van repetir viatge i despeses Munté i Borràs i es van sumar a l'excursió el "minister" de Relacions Exteriors Raül Romeva i el titular d'Infraestructures, Josep Rull. La factura va pujar a 5.504,90 euros. Així doncs, la solidaritat del govern català gairebé en ple amb Homs ha costat 13.470 euros pagats amb fons públics.

Defensa de les despeses

Segons Neus Munté, els viatges formen part de l'exercici de les funcions del Govern de la Generalitat i han de ser carregats al pressupost públic ja que es va tractar de desplaçaments efectuats per tal de defensar "l'autogovern i l'exercici de la democràcia".

Es dóna la circumstància que Homs ha pagat la multa gràcies a un col·lecta organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que pretén abonar també les multes imposades a Mas, Rigau i Ortega. Homs, que ha recuperat protagonisme en la política catalana després de la seva inhabilitació, va declarar dijous passat que "hem declarat la guerra democràtica a Espanya, això no té marxa enrere, però la relació cost / benefici (del procés) ens és extraordinàriament favorable".

La justificació de Munté és que van ser viatges per «defensar de forma patent, evident i fefaent les institucions catalanes» La portaveu Munté és la que aporta aquesta informació en resposta a una pregunta del grup parlamentari del PP. En el text, Munté tracta de justificar l'ús de diners públics per a fins partidistes i al·lega que no es tractava d'acompanyar Homs sinó de "defensar de forma patent, evident i fefaent les institucions catalanes, així com l'exercici de la democràcia i de la participació dels ciutadans de Catalunya davant l'ofensiva judicializadora del Govern de l'Estat ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario