viernes, 5 de mayo de 2017

Pujol Corporation 60 - La nora Anna Vidal imputada de nou


Anna Vidal Maragall, en declarar a l'Audiència de Barcelona, ​​
Anna Vidal Maragall, al declarar en la Audiencia de Barcelona, en...

Anna Vidal Maragall, la dona d'un dels fills de Jordi Pujol Soley, Oriol Pujol Ferrusola, haurà de comparèixer el proper 17 de maig a l'Audiència Nacional, en qualitat de investigada, en el marc del cas Pujol que investiga l'origen del patrimoni de la família de l'expresident de la Generalitat. El jutge José de la Mata la va imputar per la seva presumpta vinculació amb comptes bancaris investigades en aquesta causa.

Segons consta en l'acte de citació, datat aquest 5 de maig, Vidal Maragall va compartir la titularitat de dos comptes a l'entitat Andbank amb el seu marit i amb el seu germà Jordi Pujol Ferrusola, respectivament, l'any 2008. Anna Vidal està imputada també en un altre cas vinculat a la família Pujol, el cas ITV a Catalunya, on serà jutjada per presumptes delictes de suborn i falsedat i en el qual la Fiscalia va demanar per a ella tres anys i quatre mesos de presó.

En el cas d'Oriol Pujol, els fets investigats adverteixen que va ser titular únic d'un compte en el citat banc andorrà fins al 20 de desembre de 2008. A partir d'aquesta data, els titulars van ser "conjuntament" el mateix Oriol i la seva dona l'Anna.

Quant al compte de la qual va ser cotitular amb el seu cunyat, la investigació revela que aquest mateix 20 de desembre de 2008 Anna Vidal es va convertir en titular "amb signatura indistinta" de l'esmentat compte, juntament amb el seu cunyat Jordi Pujol Ferrusola, en presó sense fiança des del passat 26 d'abril.

Ella junta al seu marit, Oriol Pujol, podien sortir esquitxats en un escàndol per les seves connexions amb el grup Alta Partners, elegit per trobar comprador de les factories de tres multinacionals que van anunciar la seva sortida de Catalunya, deixant a centenars de famílies a l'atur: Sony, Sharp i Yamaha.

Aquest grup estava controlat per Sergi Alsina, íntim amic d'Oriol i company seu de classe a l'IESE. Alsina va ser un dels detinguts en el cas de la trama de les ITV, que va derivar de les escoltes realitzades a l'empresari gallec Jorge Dorribo, el màxim implicat en el cas Campió.

Anna Vidal Maragall en un temps va ser aspirant a ser la primera dama de Catalunya, és l'esposa el dofí Oriol, destinat a heretar l'imperi polític del patriarca. Emparentada amb la família de Pasqual Maragall, va estudiar Dret i es va casar amb el «hereu», amb qui compartia ambicions polítiques, vel·leïtats sobiranistes i negocis.

Totalment defenestrats de la vida pública, Anna està inculpada al costat del seu marit en el «cas de les ITV» i, com Mercè Gironés, ha hagut de comparèixer davant del jutge Pablo Ruz a l'Audiència Nacional. Segons fonts properes, porta una vida més discreta i no té gustos tan cars com la seva cunyada. L'apassiona la política, però es va quedar amb les ganes de ser inquilina de la Generalitat després de la imputació d'Oriol. El matrimoni viu ara reclòs a casa de Orús, al Pirineu gironí, i no volen saber res de ningú. «Està sent tot molt dur», diuen els seus amics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario