domingo, 14 de mayo de 2017

El 'gran sou de casta' de la parella Esglésies-Montero, que indigna als seus companys

Irene Montero i Pablo Iglesias, en una imatge al Congrés.

Determinats dirigents de Podem, estan rebent a compte del pressupost del Congrés o del Senat, sous que fa només un parell d'anys no podien ni imaginar. Encara que diguin que donen al partit els diners que reben que superi el triple del SMI no va ser més que una declaració d'intencions. la transparència del partit ha desaparegut, ja que els seus comptes han deixat de publicar-se des de fa ja molt de temps, a la pàgina web de la formació tot i requeriments de la premsa i dels seus propis companys ..

Ramón Espinar soliviantaba a les bases de Podem amb una nòmina, al marge de mariscades, força engruixava i que es compartia a les xarxes socials amb cert grau d'indignació entre els partidaris de la seva pròpia formació.

No obstant això una altra nòmina, o millor dit dues de les que formen la parella, comença a circular per cercles interns podemitas, de moment no ha transcendit a Twitter i altres xarxes socials però sí que ho fa per alguns canals de Telegram -es diu que una filiació impulsada des del sector d'Iñigo Errejón- el sou que acumula la consolidada parella que formen Pablo Iglesias i Irene Montero. I no només el sou que li correspon com a diputats, sinó també alguns privilegis als que no han renunciat.

Entre les bases de Podem molesta especialment que no es renunciïn a conceptes com ara: "despeses de representació o despeses de lliure disposició", que es podien catalogar de 'casta pura', ara trama, imputables a diputats la tan injuriada vella política del PP o del PSOE. Però res més lluny de la realitat.

Entre els dos es porten tots els mesos a casa la "galàctica" xifra de 11.780,49 euros

La parella titular de Podem des del moment que són parlamentaris ha arribat a un estatus impossible d'assolir per qualsevol parlamentari d'aquesta legislatura. La nòmina mensual de tots dos es dispara al no renunciar a importants quantitats de diners de "lliure disposició" o "despeses de representació" que passen a engrossir els seus comptes res corrents.

Així, la parella Pau i Irene, ingressen entre els dos 11.780,49 euros mensuals. En concret, Irene Montero, l'ara portaveu parlamentària dels morats, després de la defenestració de Errejón, és la segona diputada millor pagada de Podem (més endavant els expliquem qui és la més ben pagada). Ara com a portaveu al Congrés, té dret a 1.741,19 euros al mes en concepte de despeses de representació, als quals cal sumar altres 926,31 euros de franc de disposició. A més del seu sou de diputada i el complement per a representants de Madrid: Amb tot, Montero s'embutxaca una remuneració de 7.049,58 euros bruts mensuals.

Per la seva banda, Pablo Iglesias rep una retribució alguna cosa menor. El secretari general de Podem percep 1.046,48 euros pel seu paper de portaveu a la Comissió Constitucional, que al costat del sou base de parlamentari al Congrés i el complement que perceben dels Diputats de Madrid, suma un total de 4.730,91 euros bruts a l' mes. D'aquesta manera, la parella formada per Pablo Iglesias i Irene Montero ingressen 11.780,49 euros mensuals. És veritat que ells es vanen de destinar part del seu salari a diferents fins socials a través de "donacions", però no és menys cert que van destinades a retroalimentar al seu propi partit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario