martes, 23 de mayo de 2017

¿Quina serà la resposta del Govern, al ja reconeixen obertament que és un "Cop d'Estat?

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy.
El president del Govern, Mariano Rajoy.

El Govern d'Espanya ha abandonat els eufemismes després de conèixer el projecte de llei de secessió que impulsa la Generalitat. "Cop d'Estat" és la qualificació que, obertament, han utilitzat dos membres de l'Executiu per referir-se al desafiament independentista liderat per Carles Puigdemont i la publicació de l'esborrany de la Llei de Transitorietat Jurídica per la independència de Catalunya que ha avançat El País.

El to de l'Executiu ha pujat en forma palmària després de la senda oberta per Rajoy. Es dóna la circumstància que els Reis es troben aquest dimarts a Barcelona per presidir un acte de lliurament de beques de la Fundació la Caixa, un acte tradicional que se celebra a un dels moments de més tensió entre el Govern català i el central.
  
Mariano Rajoy ahir va obrir la veda i ahir per primera vegada parlo de xantatge i "Cop d'Estat" davant els periodistes i la conferència de Carles Puigdemont a l'Ajuntament de Madrid i l'aparició de l'esborrany de la llei amb la qual Puigdemont amenaça de dur a terme el procés de "ruptura exprés"

La ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, s'ha referit obertament a "un intent de cop d'Estat", perquè, segons ell, "el que està fent des de fa temps la Generalitat és amenaçar constantment a l'Estat". I va afegir, en una entrevista a Onda Cero, que "si no estiguéssim parlant de polítics, sinó de militars, parlaríem d '" un intent de cop d'Estat o una amenaça de cop d'Estat ".

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, este lunes en Madrid.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dilluns a Madrid.

A Brussel·les, on va a una reunió de ministres europeus, Íñigo Méndez de Vigo ha assenyalat que la "la invitació per anar al Congrés dels Diputats segueix vigent. Millor que un monòleg en un local llogat és un debat obert i transparent on hi ha la residència de la sobirania popular per parlar d'aquest projecte, que és un referèndum d'autodeterminació en realitat ". Ha referit al que està passant a Catalunya era un veritable "cop d'Estat" a càmera lenta.

Luis de Guindos també ha volgut intervenir en la qüestió. Des de Brussel·les igualment, on es reuneixen els ministres de Finances de la UE, el titular d'Economia ha reiterat que "ningú pregunta" per Catalunya en les seves trobades perquè "la gent considera que la independència de Catalunya és impossible, no he tingut cap pregunta a l' això. no és només qüestió de legalitat sinó de racionalitat econòmica, Catalunya no sortirà i el Govern deixarà que els catalans surtin de la zona euro. Seria un pas enrere de conseqüències que no em puc ni imaginar. Per aquesta irracionalitat ningú l'incorpora a les seves expectatives ".

Mariano Gomà, president de Societat Civil Catalana (SCC), ha denunciat aquest dilluns "el cop d'Estat institucional" que suposa l'esborrany de la Llei de Transitorietat Jurídica per la independència de Catalunya que ha avançat El País. El representant de l'associació antiindependentista, que al març va reunir milers de manifestants contraris al secessionisme a Barcelona, ​​ha dictat la conferència Contra el referèndum tòxic a la seu madrilenya de l'Associació de Periodistes Europeus. Gomà ha demanat "alertar la societat i al país" de les conseqüències de l'esborrany del text legal, que suposaria "una amnistia a la corrupció" i "polititzar el sistema judicial".
Mariano Gomà, en una imagen de archivo.
Mariano Gomà, en una imatge d'arxiu.

"Estem vivint un cop d'Estat institucional a Catalunya ia Espanya", ha dit Gomà. "Pren cos el cos jurídic i legislatiu del cop d'Estat i l'únic que podem fer des de la nostra modesta plataforma és alertar la societat i al país"

El Tribunal Constitucional ja s'ha manifestat en repetides vegades sobre la il·legalitat de tot allò que s'està preparant a Catalunya, fins ara sense cap efecte punitiu excepte la inhabilitació temporal d'uns polítics (Mas, Rigau, Ortega, Homs) que ja no estaven en govern regional. La seva successors en la Generalitat han continuat amb el seu projecte fins ara sense cap repercussió, és mes el Govern de la Nació segueix finançant les ambaixades, adoctrinant en col·legis, i pels mitjans de comunicació regionals.

El poder executiu de Mariano Rajoy té la potestat de prendre mesures per a impedir que a Catalunya es cometin noves il·legalitats. Els catalans i espanyols ens cal saber si totes aquestes manifestacions s'atenen a la realitat i quines seran les mesures que pensa prendre per evitar un "Cop d'Estat" a partir d'ara, el poder executiu nacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario