miércoles, 31 de mayo de 2017

L'herència enverinada de Manuel Moix


El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, tot han estat dificultats i problemes des que es va incorporar al càrrec, primer va ser un conat de revolta dels fiscals al seu càrrec i només una setmana després apareix la notícia la seva participació per herència a la societat familiar muntada pel seu pare a Panamà. El diari Infolibre ha revelat que Moix posseeix el 25% de la societat Duchesse Financial Overseas, constituïda al paradís fiscal de Panamà el 1988 i propietària d'un xalet a la localitat Collado Villaba (Madrid) valorat en 550.000 euros.

L'ha assegurat que es va assabentar que el seu pare va obrir una societat a Panamà quan aquest va morir "en pagar l'impost de societats i vam veure que la casa era d'una societat no del nostre pare i al veure-ho fem la declaració en l'impost de successions com en el model 720, paguem els impostos corresponents i ho legalitzem tot ".

Moix ha defensat de tenir el 25 per cent d'aquesta societat no és incompatible amb el seu càrrec, ho veu "perfectament" ètic i assegura que si els grups polítics li demanen explicacions està disposat a donar-les "sense cap mena de dubte". El no ètic, ha considerat Moix, hauria estat no haver-ho declarat a Hisenda o ocultar.

Tot això no constitueix delicte, però no és estètic. El fiscal té raó quan al·lega que ha estat una herència del seu pare i que qualsevol pot tenir béns en un país estranger, sigui o no paradís fiscal sempre que compleixi amb les lleis espanyoles i que estigui al corrent amb la Hisenda del nostre país, com sembla que aquest és el cas.

Però resulta que el senyor Moix és el fiscal anticorrupció, qui aquesta facultat per perseguir tot delinqüent criminal o econòmic per tot el planeta. I ningú pot veure amb bons ulls que aquesta persona tingués alguna coincidència amb aquells delinqüents econòmics que solen utilitzar països com Panamà per amagar el producte dels seus delictes, com ja es té notícia d'alguna coincidència.

Com la informació que publica El Espanyol sobre que el pare del fiscal en cap Anticorrupció va compartir testaferros a Panamà amb Oleguer Pujol, el soci de Juan Luis Cebrián en els seus negocis petrolífers, la germana de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, o l'empresari ja mort José María Ruiz Mateos. Manuel Moix Martínez va crear el 1988 la societat sobre la qual va escripturar el xalet a la serra de Madrid. I va recórrer per a això a la firma d'advocats Morgan & Morgan, un dels dos despatxos més importants de Panamà especialitzats en la creació d'estructures off-shore.


Documento del registro público panameño.
Document del registre públic panameny.

Sense voler entrar en el fons de l'assumpte i per allò de que la dona del Cèsar no només ha de ser honrada sinó que té l'obligació de semblar-ho, el fiscal Anticorrupció Sr. Moix, ha de dimitir de manera immediata sense crear mes problemes als seus superiors i donar pàbul als que volen que el nostre país no funcioni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario