miércoles, 18 de enero de 2017

Alfred Bosch - Posi un okupa a casa ... no en la meva.


Alfred Bosch mostra el pany de casa la qual va ser forçada la passada nit per un desconegut.

Alfred Bosch denuncia un intent de 'okupació' del seu pis mentre estava dormint. S'estén per Ciutat Vella la gent que okupa pisos per després realquilarlos de manera il·legal

Un home dorm de matinada al seu pis del barri Gòtic. Està sol. Es tracta d'Alfred Bosch, del president del grup municipal d'ERC a Barcelona. Li desperten uns sorolls llunyans. En pijama tots ens assemblem. Potser sigui el seu fill ... "Hola?". Però ningú respon, els sorolls prossegueixen, com si un animal tractés d'... Potser sigui un turista borratxo. No seria la primera vegada que un guiri dorm engurruñido a les escales, que les escales es desperten vomitades, que una festa desperta a ... En aquesta finca es compten dos pisos que es lloguen per dies. Són una molèstia. Aquí, abans, fa molt, tothom es coneixia, però la majoria ja va marxar a altres barris. Aquí, ara, no reconeixes ningú a les escales. Roc, roc, roc ...

Sí, com si un animal tractés de buidar l'interior de la porta de la casa. Què dimonis ... Aquí, abans, si se sentia un soroll estrany tothom sortia al replà, però ara ... Roc, roc, roc ... Bosch, el veí, l'home en pijama, treu el cap a una finestreta que comunica el seu pis amb el replà, es troba amb una fosca figura trastejant a la seva porta, escurant la fusta que envolta al seu pany. "Però que collons fas?", Li etziba a la fosca figura, amb una determinació que al propi Bosch li sembla excepcional. Llavors la fosca figura, sorpresa de veure sorpresa, però amb una naturalitat també excepcional, pregunta l'home en pijama tret a la finestreta si de cas aquesta és casa seva. "Aquest pis està ocupat? ¿Aquí viu gent? ". "És clar que està ocupat, aquí visc jo !, vaig a trucar a la policia". "Bé ..., tranquil, ja me'n vaig, no cal posar-se així", diu la fosca figura abans desaparèixer escales avall.

Bosch ha afegit que els guàrdies urbans van arribar de seguida, que li van explicar que ara per Ciutat Vella hi ha gent que okupa pisos per després realquilarlos de manera il·legal als que no poden accedir al mercat de l'habitatge. Que aquestes coses ja no passen únicament en barris perifèrics. Ara el fenomen s'estén al Gòtic. Uns dies enrere Bosch va presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en les comissions municipals d'aquesta setmana. Una, aprovada ahir per unanimitat, demana un pla de xoc contra els infrahabitatges. Una altra demana al govern un balanç del pla de xoc contra els pisos turístics il·legals. A més, ERC ha de votar avui si dóna suport o no el Pla especial urbanístic d'Allotjaments Turístics del govern d'Ada Colau, que ha amantado al moviment okupa des que regenta l'ajuntament de Barcelona.

Potser la fosca figura es va confondre de porta. Uns graons més avall un local està buit. "No vaig poder tornar a dormir, no deixo de pensar-hi -va explicar l'edil-, de pensar en la posgentrificación ... L'expulsió de veïns ja es va produir. Ara estem vivint la despersonalització. Ara al Gòtic la major part de la gent està de pas, la gent es cuida molt menys, tot es va convertir en un hotel, tots són estranys ... ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario