martes, 3 de enero de 2017

Els demanen la república als Reis Mags

Cabalgata de Reyes soberanista
Imatge de la campanya de l'ANC i Òmnium de Vic

Mal han de anar-los les coses quan els dirigents independentistes s'atreveixen a cercar el favor d'unes institucions fins ara incompatibles per a la seva deliri independentista i republicà, a unes monarquies més o menys de ficció com són els Reis Mags.

Les delegacions territorials de l'ANC i Òmnium de Vic han fet una crida per dur estelades a la cavalcada dels Reis Mags d'aquesta localitat. També demanen assistir amb uns fanalets independentistes on s'il·lumina l'estelada. "Els vam demanar que el 2017 ens portin la República Catalana" i "fem una crida a omplir d'estelades les finestres i balcons del recorregut", es llegeix en el comunicat de l'ANC i Òmnium. Quant a la "llum del fanalet de l'estelada", no és una metàfora, sinó un producte que es pot trobar (no aclareixen si gratis o pagant) en una llibreria, al local de l'ANC i una parada de la mateixa organització.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmium Cultural han decidit polititzar la cavalcada, aprofitar la presència de nens per induir el somni de la república independent i convertir l'emissió de TV3 en un míting pel referèndum i la independència.

Ni els Reis Mags es lliuren del procés separatista. Les entitats sobiranistes proposen "omplir amb estelades les finestres i balcons del recorregut" per aprofitar que "TV3 emetrà la cavalcada dels Reis Mags de Vic". "Petits i grans, rebrem, a Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar amb la llum del fanalet de l'estelada", ha reblat.

Vich, la localitat on exerceix de regidor de la CUP el "desobedient" Joan Coma i on s'han produït les dues últimes manifestacions separatistes amb més d'un parell de centenars de persones, ha estat el lloc escollit per la Generalitat a través de la Corporació catalana de Mitjans Audiovisuals, responsable de TV3 i Catalunya Ràdio, per emetre la cavalcada. Una ciutat d'àmplia majoria nacionalista amb notable implantació i predicament de l'ANC i Òmnium serà per tant l'escenari de la primera cavalcada separatista de la qual es tingui notícia.

L'Assemblea ha enviat un comunicat on s'assegura que "es convida a tots, especialment als més petits, a il·luminar el camí de Ses Majestats amb el fanalet de l'estelada". L'entitat també afirma que accions com aquesta tenen com a objectiu fer més gran "la base social a favor de la independència". Una altra vegada ens trobem amb la utilització dels més petits per intentar desencallar un projecte que a cada dia que passa es converteix en un esperpent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario