domingo, 22 de enero de 2017

Un "munt" d'enxufisme i sectarisme en la Sanitat Valenciana

Carmen Montón costat de l'ex diputat socialista Pedro Sánchez. Foto: EFE

CSIF porta a la Fiscalia els endolls valencians de l'amiga de Pedro Sánchez. La consellera de Sanitat, i el tripartit, hauran de rendir comptes davant la Justícia pels múltiples escàndols en la contractació de personal del departament que dirigeix ​​Carmen Montón.

El sindicat CSIF denunciarà davant la Fiscalia Anticorrupció el tràfic d'influències i la prevaricació que, presumptament, està realitzant la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana a càrrec del qual està Carmen Montón; un nomenament que se li atribueix directament a Pere Sánchez ja que Munt era una de les persones, i ho continua sent, del cercle íntim de l'exsecretari general. De fet, la consellera està considerada en el PSPV com la "mà dreta" valenciana de Sánchez.

El CSIF ha anunciat que presentarà una denúncia pels esmentats delictes contra el comissionat de l'Hospital de La Ribera, José Sanfeliu, per unes gravacions en què aquest alt càrrec de l'Administració valenciana anticipa els seus plans per a l'esmentat centre sanitari un cop que es produeixi la reversió discrecional de la concessió que ha impulsat el "model Alzira" de col·laboració publicoprivada,

En concret, Sanfeliu admetia sense tallar-se que acomiadarà 300 empleats i que crearà una borsa de treball "per ficar a tots els nostres familiars i amics". Tot i que el comissionat ha presentat la seva dimissió en el citat sindicat consideren que no n'hi ha prou i volen que sigui Anticorrupció qui prengui cartes en l'assumpte i investigui l'existència de delictes.

CSIF també inclourà en la denúncia al número 3 de la sanitat valenciana, el subsecretari de sanitat regional, Ricardo Campos, que va participar al costat de Sanfeliu en l'acte en el qual el comissionat va fer gala del seu nepotisme. Camps no només no es va oposar a les paraules del seu company, sinó que va qualificar a les companyies de salut de ser "paràsits" que "viuen dels impostos dels ciutadans".

A més, Camps va atacar durament als especialistes sanitaris que treballen al centre hospitalari, qualificant de "tropa contractada a dit" el treball "no té la mateixa qualitat que la dels companys i companyes del sistema regional de salut". Després d'aquests insults, el subsecretari ha avançat que els actuals treballadors de l'hospital no tenen els seus llocs garantits perquè hauran de superar unes proves discrecionals imposades pel departament de Carmen Munt mitjançant un nou concurs que es realitzarà en els pròxims mesos.

 
.Josep Sanfeliu i Ricardi Camps

Sanfeliu i el cas Alzira

El comissionat de la Conselleria de Sanitat valenciana per a l'hospital d'Alzira, José Sanfeliu, va assegurar en una reunió celebrada fa tan sols una setmana a la seu del PSOE d'Alberic, davant el subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Ricardo Campos, que el proper canvi de titularitat del centre -passarà a ser gestionat per l'Administració Pública- serà una oportunitat per ficar "a familiars, amics, coneguts que estiguin sense feina i desitgin treballar", segons apareix en una gravació a la qual ha tingut accés OKDIARIO.

El 31 de març de 2018 el Hospital Universitari de la Ribera, a Alzira, tornarà a formar part de la xarxa pública en acabar la concessió a l'empresa que actualment l'administra, el grup Ribera Salut. Un canvi de titularitat que no només pot suposar que fins a 300 treballadors temporals del centre perdin els seus llocs de treball, sinó la incertesa per a altres 1.200 que a dia d'avui tenen un contracte indefinit i que haurien de passar per un concurs per confirmar les seves places competint amb altres professionals que així ho sol·licitin.

Així explica la jugada Sanfeliu: "Anem dins de 488 dies, que és el que falta per a la reversió. Què passa? Doncs que hem d'assumir a tot el personal que és laboral indefinit amb Ribera, en principi. Estem parlant d'?????, o sigui, 1.500, que seran per exemple 1.200. Ja estem parlant que calen 300 persones més ".

El mateix Sanfeliu va assegurar en aquesta reunió que, actualment, els treballadors de l'hospital tenen "contractes de matí, tarda, nit i caps de setmana al matí" i que els quiròfans també es mantenen operatius els dissabtes i diumenges. Aquesta és precisament una de les claus en la gestió, ja que el centre decideix abonar un plus als seus treballadors per treure el màxim rendiment.

En la gravació es pot escoltar perfectament quin és el moviment que realitzarà la Conselleria. "Com anem a mantenir la cartera de serveis, com resulta que aquesta gent té uns contractes de matí, tarda, nit, dissabtes al matí i diumenges al matí ... Que es fan endoscòpies, es fan operacions de dissabte al matí, de pròtesis, de maluc, d'acord? Aquesta gent ho sento molt, vull dir, les condicions laborals es veuran modificades. Això què vol dir? Que faran falta treballadors. Com anem a cobrir amb aquests treballadors? Amb personal estatutari de relleu en llocs ???? de trasllats. És a dir, que totes aquelles persones treballadors de la sanitat pública que estiguin treballant a La Fe, al Clínic ... (en diferents hospitals de la regió) i vulguin venir a aquest departament, van a tenir l'oportunitat de venir ".

Això pel que fa al personal fix, segons el mateix comissionat uns 1.200 treballadors. Però, què passarà amb els 300 empleats temporals? Els plans de Sanfeliu passarien per la creació d'una borsa de treball en la qual entrarien els seus familiars i amics que estiguin sense feina i substituir als actualment contractats. En aquest sentit, el comissionat va demanar esperar 488 dies -data en què venç la concessió- moment en què va a fer falta molta gent per crear aquesta borsa de treball.

"Espera't 488 dies, espera't a que fem la [...], a que s'acabi el contracte, i llavors a partir d'aquest moment no us preocupeu, que farà falta molta gent. Es crearà una borsa de treball de la Rivera, d'acord? Aquí es ficaran els nostres familiars, amics, coneguts ... que estiguin sense feina i vulguin treballar, i se'ls va a donar l'oportunitat de treball ", assegura en l'àudio a què ha tingut accés OKDIARIO.

El subsecretari de Sanitat de la Comunitat Valenciana, Ricardo Campos.

José Sanfeliu exerceix a l'Hospital d'Alzira la funció de control públic com a comissionat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat, organisme que dirigeix ​​la consellera socialista Carmen Montón.

Des de la Generalitat valenciana s'ha intentat revertir la concessió d'aquests hospitals, però, davant l'alt cost que haurien d'assumir han decidit que s'esgoti el termini de les mateixes. Des del PP valencià mostren la seva sorpresa davant el que asseguren: "No és un assumpte ideològic, ara ja sabem la seva finalitat, col·locar als amics i a les famílies".

El model Alzira

L'anomenat model Alzira pren el seu nom de la localitat on s'ubica l'Hospital de la Ribera, que després de la seva construcció en 1999 es va convertir en el primer hospital públic espanyol gestionat sota la modalitat de concessió administrativa, i que es defineix en quatre pilars: propietat pública, control públic, finançament públic i gestió privada. La Generalitat, llavors governada pel PP, va cedir un total de cinc centres a entitats privades per un període de 15 anys.

Aquest model, que va ser la bandera de la gestió sanitària del PP valencià, s'ha convertit en una de les principals esmenes del nou govern regional a la gestió dels seus antecessors. El setembre passat, durant el Debat de l'Estat de la Comunitat Valenciana, el president Ximo Puig va revelar la seva intenció de revertir aquest model i deixar que les concessions s'esgotessin.

Aquest anunci va causar una gran preocupació entre els treballadors del centre, que es van veure enfrontats a la incertesa de si perdrien els seus llocs de treball o les seves condicions laborals es veurien alterades. Des del govern autonòmic han insistit transmetre un missatge de calma als treballadors fixos, encara que per als 300 que compten amb contracte temporal les perspectives semblen cada vegada peores.Tráfico d'influències i prevaricació en la sanitat valenciana que dirigeix ​​l'amiga de Pedro Sánchez.

Carmen Montón

Carmen Montón acumula nombrosos casos de presumpte amiguisme en el seu Departament des que va arribar a la Conselleria de Sanitat. Han estat múltiples els casos i les denúncies públiques i fins i tot el seu marit, Alberto Hernández Campa, va ser nomenat com a gerent d'una empresa pública de la Diputació de València però l'escàndol muntat se la seva "fitxatge" el va obligar a no prendre possessió finalment de la seva càrrec.

En un escrit dirigit a la junta general i al consell d'administració de Egevasa, el marit de Munt va argumentar la seva marxa per "l'ús partidista que s'ha fet d'aquest nomenament" i "per tal de no perjudicar l'empresa, ni a l' servei púiblico que aquesta presta ". Així mateix, assegurava que pren la decisió "conscient" i "rebutjant ser instrumentalitzat en una estratègia d'erosió".

Aquest nomenament va ser fins i tot criticat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. En aquest instant hi va haver "tempesta" amb els seus socis de Govern, els socialistes de Ximo Puig.No és la primera vegada que el departament que dirigeix ​​Carme Munt posa problemes al president de la Comunitat Autònoma Valenciana, Ximo Puig. De fet, la mateixa "Carmelina" (com se li coneix en l'àmbit sindical) va promoure el nomenament del seu marit com a alt càrrec d'una empresa pública.


Denúncia per prevaricació i tràfic d'influències

El sindicat CSIF va a denunciar davant la Fiscalia Anticorrupció el tràfic d'influències i la prevaricació que, presumptament, està realitzant la conselleria de sanitat de la Comunitat Autònoma de València que dirigeix ​​Carmen Montón; una de les polítiques que més ha donat suport a Pedro Sánchez perquè seguís al capdavant del PSOE i que ha demostrat la seva radicalitat anticapitalista en diverses ocasions, oposant-se a la participació de les empreses en la gestió pública sanitària.

CSIF, el sindicat que representa els interessos dels funcionaris espanyols, presentarà una denúncia pels esmentats delictes contra el comissionat de l'Hospital de La Ribera, José Sanfeliu, per unes gravacions en què aquest alt càrrec de l'administració de Munt anticipa els seus plans per l'esmentat centre sanitari un cop que es produeixi la reversió discrecional de la concessió que ha impulsat el "model Alzira" de col·laboració publicoprivada.

En concret, Sanfeliu admet sense embuts que acomiadarà 300 empleats i que crearà una borsa de treball "per ficar a tots els nostres familiars i amics". Tot i que el comissionat ha presentat la seva dimissió en CSIF consideren que no n'hi ha prou i volen que sigui Anticorrupció qui prengui cartes en l'assumpte i investigui l'existència de delictes.

CSIF també inclourà en la denúncia al número 3 de la sanitat valenciana, el subsecretari de sanitat regional, Ricardo Campos, que va participar al costat de Sanfeliu en l'acte en el qual el comissionat va fer gala del seu nepotisme. Camps no només no es va oposar a les paraules del seu company, sinó que va qualificar a les companyies de salut de ser "paràsits" que "viuen dels impostos dels ciutadans".

Nomenament a dit de la germana de Ricardo Campos

La denúncia de CSIF arriba just després que l'Hospital General de València haja aprovat el nomenament de la germana del subsecretari de Munt, Cristina Camps, com a cap de secció en el servei de Reumatologia del centre sanitari. Ha estat designada sense oposició ni examen previ, el que prova la intenció de col·locar a familiars de l'equip de la conselleria, segons denuncien funcionaris valencians. La direcció de l'hospital indica que la germana de Camps exercirà el seu càrrec tan sols de manera interina i que la sol·licitud va ser realitzada abans que el subsecretari tingués càrrec públic.

Tot i que els sindicats han sol·licitat la dimissió de Camps, el número 3 de Carmen Munt segueix al seu lloc. Aquest polític llicenciat en medicina i odontologia manté un dur enfrontament amb el sector empresarial valencià i les seves posicions ideològiques són extremes, fregant el fanatisme. El 2009, quan encara no era subsecretari de sanitat a la Comunitat Valenciana va publicar un article al seu bloc contra l'Església Catòlica en el que va utilitzar com a il·lustració un muntatge fotogràfic en què acusava a tots els sacerdots de ser pederastes.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, compareix a les Corts Valencianes. (Foto: EFE)

No és la primera vegada que el departament que dirigeix ​​Carme Munt posa problemes al president de la Comunitat Autònoma Valenciana, Ximo Puig. De fet, la mateixa "Carmelina" (com se li coneix en l'àmbit sindical) va promoure el nomenament del seu marit com a alt càrrec d'una empresa pública.

A més, Munt va posar al capdavant del principal hospital valencià la Fe a una exdiputada del PSC amb escassa experiència en gestió sanitària i, més recentment, ha nomenat a un escriptor amb nul·la experiència en el sector per a un lloc tan important com Director General de Gestió sanitària autonòmica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario