martes, 17 de enero de 2017

Puigdemont, Junqueras i Romeva a Brussel·les a explicar el nou "referèndum"

Resultado de imagen de romeva puigdemont junqueras

Dimarts que ve 24, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident i responsable d'Economia, Oriol Junqueras, i el d'Afers Estrangers i Relacions Institucionals, Raül Romeva, acudiran a Brussel·les per explicar "El referèndum català" en un acte al Parlament Europeu. Ja s'ha anunciat que cap autoritat de les institucions europees rebrà a Puigdemont a Brussel·les

A finals d'abril de l'any passat, Puigdemont va acudir per primera vegada des del seu nomenament a la capital comunitària. Llavors. les seves propostes de reunió van ser rebutjades sistemàticament pel president Jean-Claude Juncker i els seus comissaris, així com el president ara sortint de l'Eurocambra, Martin Schulz. La seva visita, per això, es va limitar a trobades amb autoritats flamenques, amb les que el nacionalisme i l'independentisme català manté excel·lent tracte. Es va veure amb el president de Flandes, Geert Bourgeois, i amb el president del Parlament Federal de Bèlgica, Siegried Bracke, així com amb diversos alcaldes flamencs. Les fonts consultades indiquen que, aquest cop, els seus equips no han tractat de concertar aquestes trobades i que el viatge consisteix només en l'acte del Parlament, tot i que vingui la plana major de l'Executiu regional.

Els líders catalans han estat convidats pels eurodiputats Josep-Maria Terricabras, Ramon Tremosa i Jordi Solé, amb els recursos dels seus grups, però no per l'Eurocambra en si. El col·loqui tindrà lloc en una de les moltes sales de l'edifici, però els representants del Govern no seran rebuts per les autoritats europees. Ni les del Parlament ni de la Comissió Europea, segons confirmen fonts de les dues. Ni ho han buscat, expliquen des de les dues parts. No volen repetir el ridícul l'any passat.

La conferència tindrà lloc a la sala de treball 3C050, que es troba a l'edifici Paul Henri Spaak de la cambra europea i té un aforament per a unes 200 persones, que els costarà a omplir, tot i que els funcionaris afins, ja hagin anunciat la seva presència de manera obligatòria.

El grup de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) s'ha desmarcat de la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pronunciarà en una sala del Parlament Europeu amb el títol 'El referèndum català', acompanyat del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, que fins fa uns mesos era el representant permanent d'Espanya davant la UE, ha assegurat que el Govern no va a romandre de braços creuats davant la campanya a favor del referèndum de les autoritats catalanes. "Nosaltres anem a explicar per la nostra part quin és l'ordre jurídic a Espanya i quina és la situació i farem front a qualsevol intent per justificar una cosa que des del punt de vista jurídic no és justificable", ha explicat aquest dilluns a la seva arribada al Consell d'Afers Exteriors de la UE.

Conscients que l'acte va ser un fracàs, la nova convergència ha enviat un email als seus simpatitzants a Brussel·les, en què insta a acudir massivament a l'esdeveniment. "Us animem a que vingueu molts i acompanyats d'amics i col·legues, i, si pot ser, ampliant el radi més enllà de la comunitat catalana".

La fixació dels dirigents catalans durant aquests cinc últims anys i tornar a fer una ficció d'un referèndum, que ja va ser efectuat amb el nul resultat ja conegut, i que en aquest moment pot ser molt pitjor a causa de l'atipament dels catalans que veuen que els seus dirigents es dediquen als seus deliris i tenen en estat d'abandonament les necessitats polítiques i econòmiques de Catalunya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario