martes, 3 de enero de 2017

La seu paral·lela ... o per babaus?

Resultado de imagen de recuperapsoe

El sector de Pedro Sánchez obre una seu paral·lela al carrer Ferraz, concretament al número 10 d'aquest carrer. L'immoble es troba a pocs metres de la seu del PSOE i s'ha pagat amb aportacions dels sanchistas.

La plataforma RecuperaPSOE, integrada per crítics amb la gestora socialista, ha posat en marxa un local al carrer Ferraz de Madrid per promoure l'afiliació de nous militants per tal que les primàries per elegir el nou secretari general comptin amb la màxima participació. L'oficina està situada al número 10 de Ferraz, a uns 500 metres de la seu federal del PSOE, que es troba al mateix carrer.

"Recupera PSOE. Afilia't. Què ningú decideixi per tu", és el rètol que llueix a l'aparador de l'immoble, el lloguer ha estat finançat amb aportacions voluntàries dels militants que formen part de la plataforma. La intenció és que l'oficina s'obri al públic la setmana que ve, un cop que s'instal·li el mobiliari i el material d'oficina,

Els promotors asseguren que la iniciativa respecta els estatuts del PSOE en recordar que una de les funcions dels afiliats ha de ser "promoure l'afiliació del partit". "No és una estructura paral·lela, ni vol substituir l'organització del PSOE, sinó ser una ajuda perquè com més gent s'afiliï, millor", argumenten en públic.

Encara RecuperaPSOE admet que és crítica amb l'actuació de la gestora que dirigeix ​​el partit des del passat mes d'octubre, els seus responsables subratllen que el local "no té cap vinculació política, ni és l'oficina de Pedro Sánchez". Encara que ho sembli. El problema és que l'excusa de promoure la militància cau pel seu propi pes, ja que les persones que estiguin interessades a ser militants del PSOE no podran afiliar-se en aquest espai, ja que els tràmits s'han de fer en les agrupacions socialistes o per internet.

No obstant això, RecuperarPSOE insisteix en el seu engany i diu que la seva tasca serà "informar i assessorar" sobre el procés d'afiliació i atendre les queixes que està havent per part de persones que denuncien traves tècniques per inscriure com a militants, especialment, a través de la pàgina web, com si això no poguessin fer-ho a la seu històrica de Ferraz.

Sobre el fet que l'oficina s'hagi llogat al carrer Ferraz, a prop de la seu federal, des de la plataforma asseguren que és "simple coincidència" i que va ser l'opció més econòmica de les que es van estudiar. Tanmateix caldria recordar que el carrer Ferraz es troba al barri d'Argüelles, un dels més cars de Madrid. De fet el lloguer puja a 2.000 euros al mes.

La gestora emprèn accions legals

La gestora que dirigeix ​​el PSOE ha emprès accions "administratives i judicials" contra la plataforma 'Recupera PSOE' per "usurpació de la imatge" del partit, de "les seves sigles i els seus símbols" a la seu que han obert al carrer Ferraz de Madrid. Els serveis jurídics del PSOE ja estan treballant per "prendre mesures per tal de vetllar pels drets de la militància i del PSOE".

Tot i que en el seu compte a Twitter han llançat crítiques a la gestora i han compartit el missatge amb què l'exsecretari general Pedro Sánchez va agrair el manifest de suport a la seva candidatura, fonts del sector afí a l'exlíder han assegurat que no té res a veure amb aquesta iniciativa.

A més, tampoc estaria vinculada a les plataformes crítiques amb la Gestora que han sorgit en moltes agrupacions per tot el país demanant la convocatòria del pròxim congrés federal més aviat possible. Segons expliquen, aquesta nova iniciativa va sorgir al PSOE de Madrid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario