martes, 3 de enero de 2017

Un perill per a Europa


Carles Puigdemont. | EFE

Carles Puigdemont, és el sisè en la llista dels dotze personatges que poden arruïnar Europa en 2017. La revista nord-americana "Polític" inclou el president català entre Beppe Grillo, els hackers russos, el segon de Trump i Geert Wilders.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aconseguit en un any (el 9 gener 2016 va ser elegit per succeir a Artur Mas) convertir-se en l'encarnació d'un agut problema que podria esclatar en aquest 2017 que acaba d'arrencar. Així ho entén la revista "Polític", una prestigiosa publicació digital nord-americana, que ha elaborat una completa llista sobre les amenaces que planen sobre el vell continent per a uns dotze mesos que preveuen convulsos. I 12 són les cares (alguns col·lectius) que assenyalen els responsables de "Polític".

Els dotze perills amb cara i ulls figuren per ordre alfabètic. En primer lloc, els editors de diaris com The Sun, Daily Mail i Daily Express, donat el seu entusiasme amb el Brexit. En segon, la lliga de futbol xinesa i el seu "obscè despesa" en futbolistes que juguen a Europa. Michael Flynn, mà dreta de Trump i virtual conseller de seguretat nacional dels Estats Units, és el tercer de la llista. D'ell es diu que "si hi ha algú al probable gabinet de Trump que encarna a la perfecció l'estereotip europeu d'un lleig americà, és Flynn, un home tan políticament incorrecte que pot fer que el seu cap sembli un Boy Scout". Segueixen Beppe Grillo, el populista italià, i Jaroslaw Kaczyński, primer ministre polonès.

solipsismo separatista

En el sisè lloc apareix Carles Puigdemont, a qui es dedica un sucós comentari sobre el solipsisme separatista. La situació política catalana és descrita en els següents termes: "Així, l'impuls català per la" autodeterminació "-com els polítics separatistes ho vendre situa al govern de Madrid ia l'administració catalana en un rumb de col·lisió tan espectacular com qualsevol enfrontament entre el Reial Madrid i Barcelona. i això obligarà les institucions europees ia altres governs europeus a prendre partit. Donat el gran nombre d'aspirants separatistes a través del continent, és dubtós que qualsevol país membre de la UE prengui partit pels nacionalistes ".

Wilbur Ross, nominat per secretari de comerç dels Estats Units, els hackers russos, Sarkozy, Martin Selmayr, cap de gabinet de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, comissària de competència de la UE i Geert Wilders, cap de la ultradreta europea, completen la relació dels "dirty dozen", els perills per a Europa el 2017, "les dotze persones que (probablement) arruïnaran 2017", segons el text.

No hay comentarios:

Publicar un comentario