jueves, 12 de enero de 2017

Pujol Corporation 62 - Ensurt per a l'inversor immobiliari


Aquest matí va sorgir l'esperança que Oleguer Pujol Ferrusola el menor dels components de la banda dels Pujol fos finalment ingressat a la presó des que la Fiscalia Anticorrupció pisuió la presó sense fiança per estar movent l'enorme fortuna de pare Jordi Pujol Soley en la seva llarg període com a President de la Generalitat

No obstant això, a Espanya la pena de banqueta sembla reservada fins ara per folklòriques com Isabel Pantoja, financers com Javier de la Rosa i Mario Conde que s'havien tornat massa perillosos per a tots els partits polítics, o fins i tot per tota la cúpula d'Unió Mallorquina ( UM), la formació dirigida per Maria Antònia Munar com una organització per delinquir a l'ombra del poder. Per no esmentar el drama de la dona canària a la qual van empresonar per incomplir una ordre d'enderroc.

En l'acte en el qual li citava a declarar, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 José de la Mata, afirmava que el fill menor del matrimoni Jordi Pujol i Marta Ferrusola va signar al novembre de 2007 un contracte de compra de les sucursals del Banc de Santander per un total de 2012889663,99 euros més 317 milions d'euros d'IVA actuant en representació de la societat limitada Samos Serveis i Gestions.

L'estructura utilitzada per Oleguer Pujol per la multimilionària inversió va ser la llavors fantasmagòrica Samos Serveis i Gestions SL, nascuda tot just 30 dies abans, amb 3.000 euros de capital i zero empleats. El fill petit de l'expresident autonòmic català no va contractar al seu primer empleat fins a 2008. Però contractes com el signat amb el Bank of Scotland al desembre de 2007 li van donar milions d'euros d'ingressos a la seva empresa en el seu primer any de vida. Va invertir una suma tan gran que la banca va eximir de tenir pèrdues.

Les sospites de blanqueig planejaven sobre aquesta operació. Així, experts consultats per aquest diari van concloure que els bancs devien disposar d'una informació addicional que no figurava en els balanços sobre la solvència de la signatura d'Oleguer Pujol.

Tot indica, com ja ha succeït en altres casos similars, que aquesta és una operació de blanqueig de part de la fortuna que el clan Pujol s'amaga en els més diversos paradisos fiscals: des d'Andorra a la recurrent Suïssa, passant per Jersey, Guernsey, Liechtenstein , Luxemburg, Antilles holandeses i Panamà, entre d'altres.

Doncs bé, el jutge de la Mata que instrueix aquest sumari ha decidit deixar-lo en llibertat i com a mesura cautelar li ha retirat el passaport perquè no segueixi evadint capitals, (el major Jordi ja ho té retirat des de fa uns mesos), Hauria estat el primer membre del clan Pujol a ingressar en un centre penitenciari mentre s'investiga el patrimoni de la família, estaria justificat per la continuació del delicte, per les "maniobres d'opacitat", sense caure en el compte que qualsevol dels altres cinc fills de Pujol pare mes el mateix o la seva dona van a prendre el relleu d'Oleguer, de manera immediata.

Tres dècades de governs de CiU a Catalunya sota l'ombra del 3% han permès a la família Pujol reunir una fortuna de diversos milers de milions d'euros. El problema d'aquesta família ha estat intentar amagar al fisc i a la justícia la enurme fortuna, Així han estat efectuant inversions per intentar blanquejar-i movent d'un paradís fiscal a un altre fugint de tot control.

Els diners evadits a Andorra en bosses d'esports plenes de bitllets de 500, les multimilionàries inversions d'Oleguer Pujol al més pur estil d'un xeic àrab amb fons procedents d'una infinitat de paradisos fiscals, les operacions immobiliàries i les pilotades a l'empara del tràfic de influències de Josep, les mossegades d'Oriol, els Lamborghini de Jordi Pujol jr. i els seus projectes al Port Rosari són només algunes mostres de com ha brollat ​​i s'ha multiplicat la prosperitat allà on es pronunciava el cognom Pujol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario