viernes, 27 de enero de 2017

Santiago Vidal un bocamoll dins el "proces"

La Generalitat roba les dades fiscals de tots els contribuents de Catalunya

Resultado de imagen de santiago vidal
Santiago Vidal

El jutge i senador d'ERC, Santiago Vidal, suspès com a jutge de l'Audiència de Barcelona per participar en la redacció d'una constitució per a una Catalana independent, ha assegurat en una conferència que el Govern de la Generalitat té "tots" les dades fiscals de els catalans de forma il·legal. En un article d'El País, que inclou diversos vídeos de conferències que el jutge i senador d'ERC, Santiago Vidal, ha donat darrerament sobre el procés sobiranista, el jutge diu als assistents a un fòrum al novembre:

"La Generalitat té totes les vostres dades fiscals. Això és il·legal perquè estan protegits per la llei de protecció de dades del Govern espanyol, però com que no som tontos perquè ja sabem que no ens els facilitarien de manera voluntària, les hem aconseguit de manera absolutament il·legal . Tenim tots les vostres dades tributarios.Todos esteu fitxats, tots. En el nou Estat no s'escaparà ningú. a canvi, us donem la nostra paraula d'honor que sabreu a on va cada euro ".

Vidal afegeix a continuació: Això és legal? Doncs no, perquè això està protegit per la Llei de Protecció Bases de Dades del Govern espanyol "." Ximples no som, ja sabem que no ens ho facilitaran de manera voluntària. I això serveix per al cens electoral i serveix per tantes i tantes coses ".

"Si això fos una negociació democràtica, tranquil·la, respectuosa amb els drets de les dues parts, entre dues nacions, ja que faríem com van fer al seu dia Anglaterra i Escòcia, és a dir, pactaríem quan se'ns lliura tot aquest material", explica el també senador.

"Però, com ens temem, tant de bo m'equivoqui, que això no passarà, perquè ja estem fent tots els tràmits necessaris per tenir-lo. I la mala notícia és això, que esteu tots fitxats", prossegueix Vidal.

"Els hem aconseguit de manera il·legal"

L'exjutge Santi Vidal es vanta de les actuacions il·legals de l'Executiu autonòmic en matèria tributària i revela que es "investiga" als jutges.

Santiago Vidal, exjutge suspès per promoure un manifest judicial a favor de la independència, i actual senador d'ERC, és un dels impulsors del procés separatista més respectat i requerit pel seu bagatge judicial i optimisme. Habitual de les conferències que munta ERC per estendre la nova del separatisme per cercles, casinos i clubs socials de tot Catalunya, els seus actes es compten per plens. Vidal és un expert en escalfar als auditoris i predir que en breu els ciutadans catalans disposaran d'un DNI i un passaport propis.

No obstant això, Vidal no només enardeix als oients sinó que tendeix a lliscar informacions que poden ser constitutives de greus delictes que haurien estat comesos per ell i per l'administració autonòmica catalana. L'edició catalana d'El País recull algunes de les últimes intervencions del senador en què admet que la Generalitat ha dut a terme activitats il·legals per fer-se amb les dades fiscals dels contribuents de Catalunya, que s'investiga als jutges per detectar els contraris a la independència i que hi ha partides camuflades en els pressupostos per a la proclamació de la república catalana.

Vidal insisteix en matèria fiscal: "Són dades reservades i, en teoria, els que portem aquest procés no hauríem de tenir-los, però de vegades passen coses, no us diré com perquè no és exactament legal i no estaria bé que un jutge us ho expliqués" .

Jutges en el punt de mira

L'orientació ideològica dels jutges que treballen a Catalunya és una altra de les obsessions de Santi Vidal, qui no té inconvenient a fer declaracions sobre purgues entre la judicatura, tal com recull El País. En una de les seves variades conferències, Vidal va afirmar: "Dels 801 jutges espanyols a Catalunya sabem perfectament qui comparteixen els nostres ideals, sabem qui es quedaran i qui s'aniran. Tenim perfectament dissenyada l'estructura judicial de la república. Hem fet un treball de camp , sabem exactament amb noms i cognoms qui dels 801 jutges es quedaran i els que marxaran ".

Tot i així, Vidal preveu una depuració integral en el cos judicial: "Als jutges espanyols que es vulguin quedar a Catalunya, que són uns 300 i escaig, se'ls donarà un termini de tres mesos perquè prenguin una decisió. En el cas de que es vulguin quedar, hauran d'acreditar com a mínim un nivell C de català oral i escrit ". També han de disposar d ' "un informe favorable d'una comissió d'avaluació mixta entre els màxims representants del poder judicial català i un equivalent del consell consultiu".

En les seves gires catalanes, Vidal també ha revelat que els Mossos d'Esquadra estan sent entrenats en matèria d'espionatge per un país "no europeu", que la Generalitat disposa de quatre-cents milions d'euros camuflats en els pressupostos per construir estructures d'Estat i que en el cas que el Govern tall del finançament autonòmic, la Generalitat ha contactat amb dos fons d'inversions que aportarien 200.000 milions d'euros perquè la república catalana pogués pagar les pensions i als funcionaris.

També preveu la permanència a la UE ia l'OTAN a canvi que Catalunya tingui una fàbrica d'helicòpters per a tasques d'ajuda humanitària. A més i segons l'exjutge, onze estats de la Unió Europea ja donen suport en secret la independència de Catalunya i reconeixerien el nou Estat al dia següent de la seva proclamació.

Reunions amb socialistes i populars

Quant a les seves aventures per Madrid, relata una trobada amb Javier Arenas, Joan Lerma i José Montilla en els següents termes: "Escolta Vidal, tu parles molt amb el Puigdemont i el Junqueras, veritat? Voldríem que de part del PP i del PSOE els transmitieras el següent: Estem veient que això de Catalunya no hi ha qui el pari. al final ens farem mal. i com es tracta d'evitar-ho, i el que et transmetem no és un opinió personal, perquè ja l'hem comentat amb els màxims responsables dels nostres respectius partits, si al final aconseguim arribar a una solució més o menys consensuada perquè se celebri el referèndum a Catalunya, perquè els catalans pugueu expressar la vostra opinió, això sí, sense canviar la llei actual, sense efectes jurídics immediatament, si al final aconseguim això, i al final guanyeu el referèndum, com veieu que quan ens asseguem a negociar la desconnexió, un dels punts és que Espanya i Catalunya formessin una mena de Commonwealth ?. Com el que va fer Anglaterra quan van marxar Austràlia, Nova Zelanda, Canadà. Això sí, hi ha una cosa que no han tocat, la reina Isabel II. Això ajudaria a llimar asprors ".

També assegura que exlíder socialista Pedro Sánchez, en una altra reunió amb Antonio Hernando i Meritxell Batet, es va comprometre a no aplicar l'article 155 de la Constitució i a anul·lar les causes relatives al 9-N si era investit president del Govern.

Reaccions

Les reaccions a la gravetat d'aquestes declaracions no s'han fet esperar:

Aquest matí Santiago Vidal ha anunciat la seva dimissió del càrrec de senador per ERC, de tal manera que renunciés a la capacitat que tindria dret pel seu càrrec. En aquest cas això serà un privilegi ja que qualsevol acusació per aquests fets s'ha d'adreçar als tribunals ordinaris catalans pel que segons el presumeix, compta amb més de 300 que podrien prevaricar a favor seu.

El portaveu del Govern Íñigo Méndez de Vigo, ha declarat en la seva compareixença habitual "Es comença per no acatar les sentències del Tribunal Constitucional i s'acaba per violar els drets i llibertats individuals de les persones". Per al Govern, l'assumpte cal "investigar" i "estar preocupat" per ell.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha ordenat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que obri una investigació sobre el magistrat suspès i senador d'ERC, Santiago Vidal, per les seves declaracions en diverses conferències sobre el procés sobiranista la tardor passada.

Maza pretén que s'obrin diligències perquè s'investiguin els fets a partir de les asseveracions del republicà, i s'aclareixi si hi ha realment il·legalitat. En concret, la nota enviada per la Fiscalia assenyala que aquestes declaracions "suposarien s'uneixin greu vulneració dels drets dels ciutadans" i per això ordena obrir una investigació "en defensa de la legalitat, del respecte a les institucions constitucionals i en tutela dels drets fonamentals dels ciutadans ".

Jose Manuel Maza fiscal general de l'Estat durant la ponència a Esade. (David Airob)

Després de conèixer-se la decisió de la Fiscalia, ERC anunciava la dimissió de l'exjutge. Segons ha anunciat la formació independentista en un comunicat, es tracta d'una renúncia "voluntària" "per no ser cap obstacle per al procés" sobiranista. "He fet unes declaracions en un to col·loquial, intentant ser didàctic sobre el procés, però és evident que preses en la seva literalitat no s'ajusten a la realitat ", afirma Vidal.

El Govern de la Generalitat ha manifestat per boca de Neus Munté que no són certes les afirmacions del senador d'Junts pel Si, En aquest context, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha escrit dos missatges a Twitter en què afirma: "El nostre treball és sempre escrupolosament legal, extremadament eficaç i absolutament transparent, que ningú ho dubti ".

"El que fa el Govern s'expressa a través dels seus consellers i la portaveu (Neus Munté). En cap cas l'opinió de persones externes al Govern és vinculant ", ha afirmat Sabrià, en una desautorització implícita al senador Santi Vidal.

Tant Ciutadans com el PP han demanat la urgent compareixença del President de la Generalitat, Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya per explicar aquestes greus acusacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario