lunes, 23 de enero de 2017

El saqueig d'Andalucia. El alleujament de la jutge Alaya

La juez de los ERE, Mercedes Alaya, durante la conferencia que ofreció este jueves.
La jutge dels ERO, Mercedes Alaya, durant la conferència que va oferir aquest dijous.

Si per alguna cosa s'ha caracteritzat la magistrada Mercedes Alaya durant la instrucció de major cas de corrupció a Andalusia ha estat per la seva discreció. Ara ha parlat.

Exhaustiva, prudent i discreta. La jutge Mercedes Alaya, instructora de la llarga investigació sobre el frau massiu dels ERO a la Junta d'Andalusia va culminar la seva feina fa mesos, malgrat les innombrables travetes que va haver de patir i les pressions des del PSOE de Susana Díaz i del propi govern andalús, que va tractar de boicotejar el seu treball, sobretot quan José Antonio Griñán ocupava el Palau de San Telmo.

No obstant això, Alaya ha trencat ara el seu silenci. En una conferència que va oferir a la nit d'aquest dijous, Alaya ha lamentat que la "interferència" del poder polític en la justícia ha seguit una "progressió absolutament proporcional" a l'augment dels casos de corrupció en els últims anys.

En la seva xerrada sobre la independència judicial en una societat democràtica organitzada pel Fòrum per la Concòrdia Civil a la Facultat de Dret de la Universitat de Granada, Alaya va denunciar que hi ha "intents cada vegada més socavadores" per part del poder del polític d'ingerències que "no les percep amb claredat el ciutadà".

Els governs "proposen lleis per lluitar contra la corrupció, per agilitzar la justícia" que, en opinió de Mercedes Alaya, "aconsegueixen l'efecte contrari" com és "lligar de peus i mans al poder judicial", es va lamentar la magistrada.

La jutge sevillana, que va aclarir en l'inici de la conferència que s'expressava "amb tota la llibertat" com a ciutadana va emfatitzar que l ' "atac a la independència judicial és un fenomen actual", advertint que "sense independència judicial, el poder judicial no existeix ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario