miércoles, 11 de enero de 2017

"Or moral" per als familiars del Yak 42

Familiars de les víctimes del Yak42 | EFE

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i els representants de l'associació dels familiars dels militars morts en l'accident del Yak42 s'han reunit aquest dimecres per espai una mica superior als noranta minuts a la seu del Ministeri, en el que sembla que pot ser l'inici del punt i final d'un patiment familiar que s'ha prolongat durant gairebé 15 anys. La ministra compareixerà davant la comissió de Defensa del Congrés per donar explicacions polítiques als grups de l'oposició.

La responsable de la cartera ha transmès als familiars que assumeix íntegrament l'informe emès pel Consell d'Estat el passat mes d'octubre, encara que sigui no vinculant, cosa que ha estat confirmat tant pel propi Ministeri de Defensa com per l'associació de víctimes, que l'han qualificat com "or moral" i han elogiat l'actitud de la ministra i el seu equip durant tota la reunió.

Resultat d'imatge de mals de cospedalCospedal s'ha compromès a obrir una investigació sobre els detalls pendents relacionats amb el sinistre de l'avió, centrada en la recerca dels 43 contractes dels vols que s'havien realitzat abans del sinistre amb companyies de l'antic bloc soviètic, així com de la suposada pòlissa que s'havien signat amb una asseguradora, cosa que les famílies porten reclamant des dels temps del tràgic sinistre. Els familiars es van mostrar satisfets pel canvi d'actitud del ministeri de Defensa a l'espera de conèixer tota la veritat del desgraciat assumpte.

Resultado de imagen de dolores de cospedal
Mai s'han determinat les causes del sinistre, ni s'ha emès cap informe del Consell d'Estat, si més no per demanar a Defensa que aclareixi si la tragèdia va sobrevenir per un accident a causa d'un error humà o tècnic, o va ser la conseqüència d'un atac enemic .

Cospedal ha transmès a les famílies que buscarà aquesta informació "per terra, mar i aire" i que parlarà amb tot aquell membre de les Forces Armades que tingués relació amb els fets esdevinguts en aquella època, encara que això sí, ha advertit a les famílies que no pot garantir que pugui treure els documents a la llum perquè ja els van buscar tots els ministres de Defensa entre Federico Trillo i ella (José Bono, José Antonio Alonso, Carmen Chacón i Pedro Morenés) i cap els va trobar.

Bé això no és cert del tot, resulta que José Bono si té documentació sobre aquest assumpte, que no ho va aportar als judicis ja celebrats i que un cop va deixar el ministeri de Defensa pel que sembla se'ls va emportar a casa

¿Que té Jose Bono sobre el Yak 42?


L'exministre, que mai va aclarir la tragèdia dels 17 morts en l'Cougar de l'Afganistan, amenaça ara amb un escàndol de corrupció del Yak-42. En una entrevista publicada aquest dimarts pel diari El País, Bono amenaça amb treure a la llum una sèrie de documents que, segons explica, va aconseguir aconseguir l'arribar al Ministeri després de superar nombroses traves administratives i fins i tot físiques -confessa que va arribar a forçar un arxivador - per trobar proves que serveixen l'exministre per acusar l'administració de Trillo en Defensa embutxacar unes importants quantitats per a la contractació de l'avió ucraïnès que es va estavellar provocant la massacre

.
"Vam haver de forçar un armari del qual no em donaven la clau per aconseguir la documentació", diu ara Bono, i afegeix que va aconseguir una altra informació amb la que van concloure que "el Govern havia pagat 149.000 euros i Um-air havia cobrat 38.000. És a dir, que 111.000 s'havien quedat pel camí. Queda per saber qui es va emportar aquests diners i el de l'assegurança, perquè Espanya estava obligada a contractar-lo per cada soldat, però quan es va produir el sinistre vam saber que no estaven assegurats. Les famílies volen justícia i veritat, els diners se'l van endur altres ".

Aquest dimarts, al gener de 2017, Bono diu molt solemne a El País que tothom està a temps de dir la veritat com a exercici de contrició: "Encara que les infàmies en temps real no es poden compensar en diferit, ni es pot tornar la vida als morts ni reparar totalment el dany moral causat, si es pot dir la veritat als espanyols com a acte patriòtic i de reparació moral a les víctimes ".

¿Perquè Bono tenia aquests documents a casa? Són documents que pertanyen a Defensa ¿I perquè Bono no va aportar els documents que diu tenir sobre aquesta qüestió en el moment que se celebraven els quatre judicis? Sap Bono que amb aquesta actitud aquesta cometent més d'un delicte i pot ser enjudiciat per entorpir a la justícia?

Les infames paraules de Bono bé podrien ser fins i tot constitutives de delicte; perquè, una de dues: o bé són falses, i l'exministre no té cap document que provi la malversació de fons públics que denúncia, en aquest cas hauria incorregut en un delicte de calúmnies; o bé són certes, i en aquest cas estaríem davant d'un delicte continuat d'encobriment.

El que resulta evident és que Bono s'utilitza de forma obscena el dolor dels familiars dels militars morts a Turquia per carregar contra els seus adversaris polítics, actitud especialment repulsiva en qui va fer una gestió nefasta del sinistre -en circumstàncies encara no aclaradas- d'un helicòpter Cougar a l'Afganistan el 2005, en què van morir 17 soldats españoles.El desgraciat cas del Yak 42 tret del congelador deprés de 15 anys d'oblit per part de Defensa, ha estat tret a la llum pels mitjans de l'esquerra i agitat pel PSOE aprofitant el sofriment dels familiars dels militars morts, està sent el muntatge que ja des del principi havia aparentat.

A l'enèsim muntatge mediàtic de El Pais mes els mitjans podemíticos de la Sexta i Cuatro per desacreditar al PP, s'afegeix una venjança personal de José Bono contra el seu antecessor Federico Trillo per tal d'perjudicar en el seu retorn com a funcionari en el Consell d'Estat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario