viernes, 13 de enero de 2017

Francesc Homs davant la seva disjuntiva

Resultado de imagen de francesc homs ferret

El que va ser home autèntic fort d'Artur Mas a la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs i Molist, camina rumiant aquests dies pels passadissos del Congrés com va a ser el seu destí. Travessa moments molt durs. «El procés devora a tothom». Sembla que aquí tots cauen lentament. Tot i la romeria escenificada en els carrers de Madrid pels principals dirigents de Convergència el passat mes d'octubre, quan Francesc Homs va declarar davant l'Alt Tribunal, la seva situació política és precària.

Com si aspirés a màrtir d'una causa inexistent, amb un nivell que no arriba ni per liderar una quadrilla de bombers toreros de la política i tot i que ahir manifestés sentir «fàstic» del sistema polític de l'Estat i advertís que ell «no es anirà »de la política« perquè ho digui un tribunal, la Fiscalia o el Govern del PP ».de aquest mateix sistema polític espanyol del que percep puntualment el seu sou de diputat. Honoraris que arriben a la seva butxaca tot i els constants menyspreus i desafiaments contra Espanya i la seva legalitat vigent. Homs està entestat a erigir-se com el capitost d'aquest despropòsit conceptual al que anomenen "República de Catalunya".

La renúncia d'Homs a l'acta de parlamentari és una possibilitat que ve remenant que comporta la pèrdua de la seva condició d'aforat i retardaria el seu procés sumarial per tornar a un jutjat d'instrucció a Barcelona. Aquesta decisió vindria marcada per la garrotada de la Fiscalia del Suprem, que sol·licita per a Homs nou anys d'inhabilitació pels delictes de prevaricació i desobediència el 9-N. En tot cas, les mateixes fonts apunten que la renúncia només es faria efectiva quan el Tribunal Suprem anunciï la data de la vista oral del judici.

L'amenaça de la CUP sobre els pressupostos, que poden tombar el dia 28, l'anunciat referèndum sobiranista al qual Carles Puigdemont no vol renunciar i l'ombra d'unes eleccions amb incert resultat podrien dur a Homs a «sortir del mig» i retardar al màxim la seva encausament en la Justícia ordinària de Barcelona. Segons fonts del grup parlamentari català al Congrés, el seu actual portaveu sospesa ara mateix la possibilitat de dimitir com a diputat per evitar ser jutjat pel Tribunal Suprem i retardar la seva causa processal.

Xantatge o colpisme. En aquest carreró sense sortida se situa la voluntat política de Francesc Homs. Malgrat els continus esforços negociadors del Govern per acostar-se als independentistes, el portaveu de PDeCAT al Congrés està entestat a forçar el context polític fins que sigui inevitable l'aplicació de l'article 155 de la Carta Magna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario