miércoles, 25 de enero de 2017

Puigdemont - Anem de conferències a Brussel·les


Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva durant la conferència que han ofert avui a les instal·lacions del Parlament Europeu / CG


Puigdemont ja ha donat la seva conferència a la UE i va dir el mateix davant del mateix públic entregat i interessat que a Catalunya. Va aconseguir, a base de gastar-mes de 127.000 euros en anuncis en premsa, omplir un local amb 350 persones entre els quals no hi havia cap comissari, alt càrrec o representant institucional europeu, ni tan sols de nivell mitjà que eren a la sala del costat. Hi havia els que van anar amb ell des de Barcelona mes els eurodiputats propis, els seus assistents i funcionaris de la Generalitat a la UE. Buit institucional sense precedentes.También van acudir mitja dotzena de parlamentaris immersos en processos separatistes a Bèlgica o Escòcia.

L'excursió en avió es salda amb un fracàs absolut, sense pal·liatius. Si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, albergava alguna esperança de "col·locar" la seva proposta de referèndum sobiranista a les institucions europees, aquest dimarts ha pogut comprovar de pròpia mà el buit que Brussel·les fa al seu full de ruta.


Una televisió catalana lliurada i que va retransmetre per consum intern en directe la conferència, va destacar que la sala --amb capacitat per a 350 persones-- estava plena. Va obviar, però, que no es tractava d'un acte institucional i que cap mandatari europeu ha assistit a un esdeveniment que va coincidir a la mateixa hora amb un acte diplomàtic. Una recepció que el món secessionista ha titllat de boicot, però que ja estava programada des de desembre, ja que es fa cada any. Tot i que es tractava d'un esdeveniment eminentment independentista, sobre la taula dels ponents només lluïa la bandera catalana, la senyera, no l'estelada.

Romeva va ser el primer a intervenir en un discurs en anglès i francès, va destacar el caràcter pacífic del procés secessionista. "Una reclamació justa i democràtica i basada en el respecte a la voluntat dels ciutadans. Catalunya sempre ha estat europea i sempre ho serà. Europa no pot ignorar això. És impensable que no opti per la democràcia. Si no, actuarà contra si mateix ".

Junqueras va passar de l'anglès a castellà per carregar contra la suposada discriminació a la qual l'Estat espanyol sotmet a Catalunya en matèria d'inversions, recaptació fiscal o sostre de dèficit. Res de parlar del deute de 72.000 milions d'Euros a la hisenda espanyola. La veritat és que podien haver-se estalviat l'esforç de parlar en altres llengües que no fos el catalán.La majoria d'assistents dels hagués entès.

Puigdemont avisa la UE que hi haurà referèndum encara que Espanya no vulgui. El president català ha advertit en la seva conferència de Brussel·les que el procés secessionista és un "problema europeu" i que les institucions de la UE no poden donar l'esquena "Si el referèndum és pactat, millor. Si no, el organitzarem igualment, no pot imposar la intransigència de l'Estat ". Aquest és el missatge que el president de la Generalitat.

El conflicte català porta temps absent de la llista de preocupacions de la Unió Europea, absorbida pel doble xoc del Brexit i l'arribada de Trump a la Casa Blanca. Els màxims dirigents del Govern van tractar de trencar aquesta indiferència amb una conferència al Parlament Europeu a la que van presentar els seus plans per celebrar una referèndum d'independència al setembre. Va ser com si anessin a parlar amb la paret ja que tots els dirigents europeus fugen d'ell com de l'aigua bullint.

3 comentarios:

 1. Miguel Molero Riera

  M'encanta el ridícul que fan... llàstima que el pagui jo

  ResponderEliminar
 2. Manuel Rodriguez Mas

  que ridículo !

  ResponderEliminar
 3. Esmeralda Juya Poch

  Els que taxeu de ridicul.la la conferencia de Puigdemont es que no teniu cap mes argument per desacreditar-lo. Per ridicula i antidemocratica la carta del sr. del PP(gonzalez pons) SUPLICANT que no anesin a la conferencia. Aixó si que es fer el ridicul (marca espanya).

  ResponderEliminar