martes, 10 de enero de 2017

Els ciclistes ja no són els més febles

Resultado de imagen de ciclistas ciudad


Massa sovint es produïa accidents on els ciclistes són els tristos protagonistes. Inconscientment donem la culpa els automobilistes d'aquests Fets, el cap i al final qui en bicicleta es la part més feble en aquesta història. Però amb la permissivitat que hi ha amb els ciclistes, ja que els permet circular per calçada i voreres indistintament s'ha creat una figura més feble que el ciclista i ara s'ho vianants que circula per la vorera.

En sortir al carrer des de la porteria de casa meva m'he Dut ja diversos ensurts, ja que el carrer Té pendent i una vorera d'un metre però si més no, per on Solen circular ciclistes a gran velocitat per una vorera de menys d'un metre de Amplària, de vegades Fent carreres entre ells en direcció a la platja. El Fet de circular per la vorera A la mateixa zona on coincideix amb nens o gent gran amb dificultat per esquivar-s'ha creat un nou perill les persones que abans no existia.

L'altre dia un d'aquests inconscients que baixava a gran velocitat no Va poder frenar la bici i em tropel causant-afortunadament només Alguns rapes. Entónces penso en la mort de Muriel Casals I altres vianants que han mort atropellats per ciclistes. La bicicleta también puede ser una màquina de matar.

Si un es fixa una mica pel carrer puede contemplar-se com ciclistes imprudents com passen els semàfors en vermell, circulen contra direcció, i pels voreres i per la calçada indistintament, sortejant els cotxes, Mentre disposen d'un carril bici habitualment buit. També se'ls puc veure jugar-se la vida, els fines de setmana por carreteres secundàries, ocupant tota la calçada.

Ara el col·lectiu ciclista, cada vegada més nombroses, camina escandalitzat per la Proposta que ha Fet Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE) reclamant que els que amb dues rodes hagin de posar una matrícula al vehicle que estén assegurats i més que el sistema de punts establert per conductores de vehicles motoritzats también s'apliqui als ciclistes. Potser li ha faltat afegir que els que van en bicicleta Siguin igual que la resta de mortals i que también se les sancioni pels infraccions de trànsit que puguin fer, cosa que la policia de trànsit no fa habitualment.

Aquestes Propostes, que a molts ens puc semblava de sentit comú, no han trigat a ser replicades pels responsables de la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici) etiquetant d ' "absolutament lamentables". Sembla que estan reclamant patent de cors, oblidant que ells davant la proliferació de ciclistes per tot arreu, han deixat de ser els més febles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario