jueves, 12 de enero de 2017

Trump contra tothom


Ahir es va produir la primera compareixença en roda de premsa de Donald Trump. En una compareixença agitada, plena de gent, la meitat holligans del president aplaudint cada frase enginyosa, amb enrenou de espetecs dels «flaixos» dels fotògrafs i de crits dels reporters per interpel·lar al president electe, el contrapunt el va posar una muntanya inert de documents que. Trump la va col·locar a la seva dreta, sobre una tarima de la Trump Tower de Nova York.

Qui va ser dins uns dies l'home mes poderós de la terra no li agrada el món en què viu, no va explicar cap dels seus projectes però si va ser explícit amb el que no li agrada. No li agrada l'oposició, no li agrada la premsa, ni el seu servei secret, ni els senadors republicans, no li agrada ni Mejico, ni Rússia, ni Xina. No ha tingut relació amb Rússia, no va a publicar la seva declaració de l'IRPF i no renunciarà a construir el mur a Mèxic.

El major conflicte es presenta a la incompatibilitat de l'exercici de president amb els seus negocis. L'habitual és que els presidents col·loquin els seus actius en un denominat «fideïcomís cec», en el qual un gestor independent maneja les inversions sense que el seu propietari tingui coneixement. Trump va explicar que cedirà el control de la gestió de les seves empreses a dos dels seus fills i que ell quedarà al marge de qualsevol decisió.

La dificultat de compaginar la presidència amb una extensa xarxa d'interessos empresarials, amb presència a les quatre cantonades del món, ha estat una preocupació des que Trump va guanyar les eleccions del passat novembre. Cap candidat havia arribat a la Casa Blanca amb una fortuna comparable a la seva. Encara que probablement va a veure obligat a deixar el comandament de les seves inversions, Trump conservarà molts negocis a l'estranger que li posaran en problemes. Per exemple, si EUA té una disputa internacional amb Panamà, s'examinarà si qualsevol decisió per la seva banda estarà influenciada per la bona marxa de l'hotel i complex residencial que té al país caribeny.

Sabem que Trump té molt clar el dret a la propietat, però és més discutible que conegui el sistema democràtic dels Estats Units. La seva política ja pot resumir en una paraula: No. El seu ideari polític és així de sencillo.¿ Recorden Jesús Gil i Gil i els seus "mama chicho"? Doncs Trump és alguna cosa asi.

2 comentarios:

 1. Xavier Vallvé

  Turquia, ,,,,,Ferhat Encu és un diputat kurd del Partit Democràtic Popular (HDP) al parlament turc......amenaçat de fusellament, des del mateix Parlament.:
  .
  https://youtu.be/si65dsNctHM
  .

  VÍDEO 2
  Intervenció del diputat Ferhat Encu, del Partit Democràtic Popular (HDP) el 04.05.2016.…
  YOUTUBE.COM

  ResponderEliminar
 2. Josep Maria Borrell

  Trump en estat pur!

  ResponderEliminar