martes, 7 de marzo de 2017

Colau - Protegir al delinqüentCom en el món al revés, l'Ajuntament de Barcelona, ​​liderat per Ada Colau i el PSC, ha creat un protocol adreçat a la policia local per protegir els okupes de propietaris particulars o empreses que pretenguin desallotjar-los de manera "extrajudicial". Aquesta mesura va dirigida a empreses com Desokupa, que l'equip de govern d'Ada Colau ha portat davant la fiscalia. El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ha informat als seus agents el passat 28 de febrer de que les formes utilitzades per aquestes empreses o particulars per aconseguir el desallotjament de finques ocupades no s'ajustava a dret, "correspondria intervenir per evitar-ho".

La situació no pot ser més orwelliana: un ajuntament ordena a les seves forces de l'ordre que es posin al servei de qui usurpen una propietat i en contra dels que pateixen la usurpació. Els qui actuen de forma no ajustada a dret són els okupes, que de fet perpetren un delicte d'usurpació, tipificat com a tal en el Codi Penal.

Per al tinent d'alcalde, Jaume Asens, les pràctiques d'aquestes empreses o particulars que actuen extrajudicialment "violen" la llei de l'habitatge. Colau exigeix ​​a la policia local que impedeixi les desocupacions sense ordre judicial quan els grups de l'oposició l'estan acusant de protegir okupes que també estan al marge de la llei. En declaracions a El País, el portaveu de CiU, el principal grup de l'oposició ara denominat demòcrata, Joaquim Forn, adverteix que Colau està legitimant un moviment que en l'actualitat "se sent més fort que mai".

A la ciutat segueixen existint edificis que s'identifiquen amb el moviment okupa. La Kasa de la Muntanya, una antiga caserna del barri de Gràcia, va complir 25 anys d'okupació a 2014. Can Masdeu, una antiga leproseria de Collserola, porta 15 anys.

Des d'ERC, Ciutadans i PP també es critica l'actitud de Colau per considerar-la excessivament condescendent amb els okupes, un moviment del qual l'actual alcaldessa va formar part. L'ajuntament no té cap intenció de desallotjar Can Vies, un edifici del barri de Sants que l'exalcalde Xavier Trias va intentar enderrocar. Els incidents de carrer es van prolongar durant una setmana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario