viernes, 3 de marzo de 2017

Una senadora amb molta cara

Resultado de imagen de elvira garcia podemos
Elvira García Diaz,

La senadora de Podem per Vitòria, Elvira García Diaz, ha deixat el partit pel que sembla després de la polèmica de les seves impagaments del lloguer de l'habitatge de protecció oficial en la qual residia a Vitòria, la senadora tampoc abonava les quotes que tots els càrrecs públics de podem han d'aportar al partit.

Pesava sobre ella una ordre de desnonament per l'impagament de 15 mesos de lloguer d'un habitatge social per 200 euros mensuals i acumular un deute de 3.000 euros que ascendia a 5.000 € pels retards, que pel que sembla finalment va evitar, en pagar el nominal a la societat del Govern Basc que gestiona els habitatges de lloguer protegit, Alokabide..Lo va pagar just quan Elvira García tenia ja una ordre de desnonament del seu pis de Vitòria.

El col·lectiu Podem criticar aquest dimecres que l'acusada, que va al·legar disputes personals amb la seva exparella per no fer front a les últimes quinze mensualitats de l'habitatge, no comuniqués la seva nova situació econòmica a l'Alokabide, el servei públic que gestiona aquest tipus d'arrendaments. Aquests habitatges van destinades a famílies que tenen una situació de precarietat que els impedeix arribar a final de mes amb els seus salaris. Mai amb un salari de 5.700 euros al mes. La plataforma Stop Desnonaments associada a Podem considera «incomprensible» que no abandonés el pis un lloguer social pel qual pagava 200 euros mensuals.

A més, quan Podem va concórrer a les eleccions es van comprometre a no cobrar més del triple del salari mínim. Els codis interns de Podem estableixen que els senadors, igual que altres càrrecs públics de la formació, poden cobrar un màxim de tres vegades el salari mínim. L'excedent d'aquesta suma han de aportar al partit, que destina la meitat d'aquests diners a despeses de funcionament i l'altra meitat, a fins socials. la senadora no abonament en cap moment el sobrant de les quotes, d'acord amb el compromís adquirit per ser candidata d'aquest partit.

«No és comprensible -va destacar la plataforma- que García hagi acumulat tants mesos d'impagament i acceptat que el seu cas arribés als tribunals tenint mitjans suficients per cancel·lar el deute». Al seu torn, va considerar que les «circumstàncies personals» amb què va justificar la seva actuació «no expliquen un comportament que perjudica» a un moviment que lluita perquè l'administració basca no desahucie als «deutors de bona fe, que són la immensa majoria ».

El curiós és que tot i el temps transcorregut quinze mesos Podem només li ha reclamat aquesta contribució just en el moment que la senadora ha decidit abandonar la formació. ¿Quants càrrecs públics de Podem incompleixen aquesta obligació?

A partir de la seva decisió de passar-se al grup mixt ha augmentat de cop el seu salari en un 25% ha passat de cobrar 5.600 euros mensuals a 7.000 euros per les despeses de funcionament pel fet de pertànyer al Grup mixtes del Senat. (Per aquesta mateixa qüestió els de Podem es van llançar contra Rita Barberá quan no va tenir més remei que abandonar el PP). No seria interessant nomenar a aquesta senyora, ministra d'Hisenda? Amb aquest sistema d'estalvi a costa dels altres, podria encimbellar Espanya com la primera potència econòmica mundial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario