domingo, 26 de marzo de 2017

El sainet de la Comunitat de Múrcia

El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez.

Com és possible que el president de Múrcia encara no hagi dimitit malgrat haver estat imputat en quinze ocasions per un presumpte delicte de sobrecost d'un Auditori a Puerto Lumbreras i en les quinze hagi estat desimputado per no observar delicte en el mateix? Insisteix en la seva innocències i diu que dimitirà si un cop hagi declarat sigui ratificada aquesta imputació i s'obre judici oral.

Ciutadans diu que el PP hauria de substituir per una altra persona d'aquest partit en virtut de l'acord signat entre els dos partits per seguir donant suport al PP o bé haurien de plantejar noves eleccions. El PP diu que cal esperar almenys a que sigui citat per a judici oral

És tan urgent la destitució d'Sanchez? En realitat fa any i mig el PP encapçalat per ell va obtenir gairebé majoria absoluta i en aquest termini de temps la gestió de la comunitat ha estat correcta sense que hi hagi hagut motius per pensar que de votar de nou no obtingués igual o millor resultat davant una esquerra totalment descerebrada.

Quina és la raó per la qual un jutge no fa cas a la Fiscalia Anticorrupció i torna a actuar contra Pedro Antonio Sánchez, sense que el Ministeri Públic vegi indicis de delicte en la gestió del president murcià?

Aquestes són les preguntes que es formula en les últimes hores el PP i també Ciutadans -que malgrat les seves amenaces no ha plantejat la moció de censura intrumental per a noves eleccions mentre el PP es nega de moment a demanar la dimissió de Sánchez fins que un magistrat obri judici oral contra un president autonòmic sotmès des de fa mesos a un assetjament sense precedents però amb una possible explicació.

Cs té ara dues opcions: o esperar que la Justícia ho aclareixi tot i es demostri la integritat de l'actual president, o donar suport a un Govern tripartit en el qual aniria de la mà tant amb Podem com amb el líder polític (Tovar) que més fracassos ha acumulat en la història política regional. «La coalició de les tres forces és letal per als interessos dels ciutadans de la Regió».

Almenys, de moment, la continuïtat de Pedro Antonio Sánchez al capdavant del Govern de Múrcia no perilla tant com podria semblar tot i el creuament de mocions de censura. L'única cosa que tenen en comú els tres grups de l'oposició és el seu desig que el dirigent popular abandoni el Palau de Sant Esteve a causa de la seva imputació per quatre suposats delictes en el cas Auditori. Però, el 'modus operandi' i la finalitat perquè es produeixi aquesta marxa són tan diferents com irreconciliables: els socialistes -amb el suport per podem- aposten per un Govern alternatiu liderat per l'esquerra i Ciutadans -que sosté la majoria dels populars- vol un canvi de president (del PP) o noves eleccions.

El PSOE intenta de totes maneres desallotjar el president i passar a governar amb un moció de censura que ha s'ha plantejat amb el suport de Podem. Ara s'està pendent de la decisió de Ciutadans que ja ha dit que no va a recolzar-los. O sigui que hi ha una la manca de coordinació entre els trtes partits de l'oposició que provocarà que Sánchez romangui al poder, almenys fins que sigui obert judici oral, cosa que diferents jutges van arxivar les 15 denúncies per la mateixa causa, totes provinents de l'entorn del PSOE.

Perquè la moció de censura del PSOE tiri endavant cal el suport de Ciutadans. Primer, perquè la mesa de l'Assemblea l'admeti a tràmit i pugui ser debatuda en el Ple (l'oposició junta sumaria 3 vots, pels 2 del PP). Segon, perquè en cas de debatre tirés endavant: l'oposició junta sumaria 23 vots pels 22 del PP. Però la formació taronja no dóna suport a la iniciativa socialista. "Donarem suport a la moció si és per convocar eleccions i donar la veu als murcians. No per intercanviar cadires o cromos, com fa la vella política", ha assenyalat Miguel Sánchez, portaveu de Ciutadans a Múrcia.

Mentrestant, els embolics de l'oposició (amb dues iniciatives de mocions de censura) l'únic que fan en aquest moment és reforçar a Sánchez al càrrec. Mentre no hi hagi un acord entre les tres forces no hi haurà perill real. El PP té 22 diputats a l'Assemblea regional (només està a un de la majoria absoluta), fent necessari un pacte entre tots els diputats restants a la Cambra (13 del PSOE, 6 de Podem i 4 de Ciutadans) per poder desbancar el president .

El resultat serà precisament el contrari al que busquen: blindaran al president imputat en la seva butaca fins que el jutge dicti si Pedro Antonio Sánchez ha de ser investigat pel cas Auditori o, per contra, arxivar la causa contra ell. La malaptesa del PSOE està provocant precisament l'efecte contrari que pot perpetuar al Partit Popular a Múrcia

No hay comentarios:

Publicar un comentario