viernes, 24 de marzo de 2017

La ruptura de Catalunya - Presses, nervis i amenaces


Dilluns que ve es compleix el termini de 18 mesos que el sobiranisme es va fixar per aconseguir la independència i ara de sobte a tots tant als sobiranistes com a la fiscalia els ha entrat les presses. El seu programa era clar: «El procés de transició nacional cap a la proclamació d'un nou estat o República catalana, que s'iniciarà amb les eleccions del 27 de setembre (2015), culminarà en un període màxim de 18 mesos». És a dir, el proper 27 de març, dilluns, s'hauria d'haver enllumenat ia la nova república. De moment, la independència ni està ni se l'espera. Però ara hi ha diverses mostres de nerviosisme que delaten que el xoc de trens està a punt de poducirse ..

Després de l'aprovació dels pressupostos per 2017 en què consten diverses partides per mes de 7 milions d'euros dedicats a les despeses per a la preparació de "referèndum" il·legal que pretendre colar tot i les contínues advertències del Constitucional.

Abans de procedir a les votacions de les esmenes encara pendents i del projecte final, els grups parlamentaris es van embrancar en una agra discussió, en la qual l'oposició va exigir sense èxit reunir d'urgència la Mesa del Parlament, després que fos llegida davant del ple una nota dels lletrats de la cambra en la qual alertaven que l'aprovació de la disposició addicional dels pressupostos referida al referèndum suposaria "ignorar" l'advertència del Tribunal Constitucional (TC).

Després de l'aprovació dels pressupostos, el govern català va treure ahir a concurs públic l'adquisició de paperetes i sobres davant la possible celebració d'eleccions autonòmiques a Catalunya en un període de quatre anys. En concret, el concurs es refereix a la compra d'sobres, paperetes, un manual d'instruccions per als membres de les meses i impresos electorals, tot això amb un pressupost de licitació de 775.714,26 euros.

La licitació arriba en plens preparatius per part del Govern per a la celebració, com a molt tard a principis de tardor, d'un referèndum sobre la independència de Catalunya, una cita que l'oposició veu inviable i que estima que acabarà transformant-se en unes eleccions anticipades al Parlament abans de finalitzar l'any.

Immediatament els grups del PP i Ciutadans al Congrés dels Diputats presentaran conjuntament al Tribunal Constitucional un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de Catalunya aprovats aquest dimecres, que inclouen les partides per a la celebració d'un referèndum il·legal d'independència.

Per presentar un recurs d'aquestes característiques es requereixen cinquanta diputats, una xifra que no arriba Ciutadans, amb trenta-dos representants a la cambra baixa, però sí els populars. Per això, i a proposta de la formació taronja en una reunió de les direccions dels dos grups celebrada aquest dijous, s'ha decidit presentar-lo conjuntament. El PSOE, per la seva banda, ja ha anunciat aquest mateix dijous que presentaran el seu propi recurs.

La Fiscalia investiga els passos del Govern

Imatge de la campanya de Exteriors per fomentar el registre de catalans a l'exterior. (LV)

Al mateix temps la Fiscalia investiga si el Govern ja prepara el referèndum a Catalunya
Com a exemple de supòsits preparatius, el ministeri públic cita els anuncis inserits en diaris aquests dies.Els preparatius de la consulta suposarien una "frontal infracció de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional", subratlla la Fiscalia. El Constitucional ha instat en diverses ocasions al Govern català i als diputats del Parlament que s'han d'abstenir de promoure qualsevol acció que promogui l'anomenat procés de desconnexió amb la resta de l'Estat.

La Fiscalia pretén anticipar-se a qualsevol moviment i evitar que se celebri el referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional. L'objectiu és evitar que es repeteixi una consulta com la del 9 de novembre de 2014, en què van votar 2,3 milions de catalans.

Com a exemple d'aquests supòsits preparatius, la fiscalia cita els anuncis inserits en diaris aquests dies sobre el "Registre de catalans i catalanes residents i l'exterior", i que segons alguns partits, com el PSC, incitava a participar al referèndum.

L'anunci forma part d'una campanya institucional en mitjans de comunicació llançada per la Generalitat per promoure la inscripció en el registre de catalans residents a l'exterior, amb el lema: "Tens familiars o amics que viuen fora de Catalunya? Ja s'han inscrit en el registre de residents a l'exterior? ", Al costat d'una fotografia d'una tauleta electrònica en la qual apareix el mapa català i la pregunta" ¿Sí o no? ", En lletra negreta.

Els separatistes, nerviosos pels tancs a Catalunya

Museu d'Unitats Cuirassades del Goloso.

L'enviament de l'Exèrcit d'un centenar de blindats a Catalunya, del qual informa aquest dilluns La Vanguardia, ha caigut com un tret als separatistes. Les reaccions a la notícia no s'han fet esperar i els comentaris collits, fins al moment, no tenen desperdici. Ahir a la matinada un tren va travessar l'estació de Sants amb carros de combat nuevecitos.

"¡¡¡¡100 carros blindats, amb els seus amenaçadors canons, al nord de Girona !!! Romeva, ja t'estàs queixant a l'ONU ", apunta un més, i un altre sentència que" això no pot ser ", i diu indignat que" l'Exèrcit s'organitzi dins del seu país ".

Es tracta de la reorganització de l'Exèrcit de Terra arriba a Catalunya. Explica que l'històric Regiment de Caçadors de Muntanya Arapiles 62 amb base al Bruc ia Sant Climent Sesebes s'integrarà en la Brigada Orgànica Polivalent Aragó I amb Caserna General a Saragossa.

Indica que es tracta dels Vehicles de Combat d'Infanteria Pizarro i Transports Erugues Cuirassats, i especifica que l'Exèrcit de Terra ha detallat que aquest canvi s'emmarca en el "actual procés de reorganització de l'Exèrcit amb el qual totes les brigades existents passen a ser brigades Orgàniques Polivalents, unitats que comptaran amb capacitats similars ".

Finalment, explica que "l'Exèrcit insisteix que l'arribada serà progressiva perquè cal adequar les instal·lacions, formar el personal com els conductors o mecànics, i rebre els vehicles d'altres unitats". De fet, "alguns Pizarro encara estan en procés de fabricació".

Els independentistes exigeixen a Romeva que es queixi davant l'ONU, uns altres afirmen que és en resposta a l'ofensa de Colau, mentre que els constitucionalistes auguren "un altre atac paranoic" de Romeva i demanen la independència, però de "els ineptes del Govern".

No hay comentarios:

Publicar un comentario