miércoles, 22 de marzo de 2017

Homs, al racó de pensar

La imagen puede contener: una persona

El portaveu del PDECAT al Congrés i exconseller de la Presidència, Francesc Homs, ha estat condemnat pel Tribunal Suprem a un any i un mes d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per un delicte de desobediència greu. Un sentència benevolent en la línia de les anteriors per aquest fet.

El fiscal li va demanar una pena de 9 anys d'inhabilitació especial per a l'exercici de càrrecs públics electius i una multa de 30.000 euros, a raó de 200 euros cada dia durant cinc mesos pels delictes de prevaricació i desobediència.

El Suprem, que ha descartat la comissió d'un delicte de prevaricació, ha considerat que Homs va tenir la intenció deliberada i conscient de no acatar l'ordre del TC perquè se suspengués la consulta sobiranista del 9N.

La sentència, en la mateixa línia que la condemna dictada pel Tribunal Superior de Catalunya contra Artur Mas i l'ex conselleres Joana Ortega i Irene Rigau, costarà a Homs seu càrrec de portaveu del grup català al Congrés.

La Sala ha arribat a la conclusió que el delicte de prevaricació administrativa, del qual l'acusava el fiscal, va quedar absorbit pel delicte de desobediència. Aquest va ser el criteri que majoritàriament es va posar de manifest des del començament de les deliberacions i el que, al final, ha plasmat el president de la Sala, Manuel Marchena, ponent de la sentència, dictada formalment per unanimitat.

La segona conseqüència de la decisió, després de l'apartament d'Homs de la seva activitat parlamentària, serà que la Fiscalia haurà de desistir del recurs que va anunciar divendres passat contra l'absolució de Mas, Ortega i Rigau per prevaricació.

VA PODER HAVER MALVERSACIÓ

El Suprem precisa en la seva resolució que "limita el seu àmbit de coneixement als delictes pels quals s'ha formulat acusació" i "no es qüestiona si l'aplicació econòmica de fons públics, promoguda per l'acusat en oberta i franca contradicció amb el mandat emanat del Tribunal Constitucional, té o no rellevància penal ", suggerint que va poder haver-se comès també un delicte de malversació de fons públics que, però, no va ser objecte d'acusació pel fiscal.

El Suprem va deixar el cas vist per a sentència el 1 de març. Ara Homs pot presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional i podria demanar que la sentència no s'apliqui fins que es resolgui. La reacció del condemnat és la mateixa que els seus companys d'aventura. Pensen seguir donant la llauna amb el de votar, però a la seva manera. Pensen defensar acudint a la Constitució Espanyola. La mateixa que no deixen de violar. Com segueixi el Constitucional rebaixant les condemnes, acabaran lliurant el Globus d'Or a aquests tramposos de pacotilla.

1 comentario:

  1. Que busca un préstec? Per reiniciar les seves activitats per a la realització d'un projecte, per comprar un apartament, però per desgràcia, el banc li demana a les condicions que són incapaços de omplir-se. Ara més preocupació per a vostè, servei de finançament privat ha salvat la vida amb un préstec de 35.000 euros per reactivar el meu projecte. La meva alegria és tan gran, per què comparteixo aquest missatge i si realment estar en necessitat, no dubteu a enviar la seva sol·licitud a través de l'adreça de correu electrònic per obtenir més comprensió per tal de tenir la solució als seus problemes com jo .
    Correu electrònic: damienteveu@gmail.com

    ResponderEliminar