lunes, 27 de marzo de 2017

La CUP amenaça si Puigdemont no fixa data per a l'refrendum


La CUP per boca d'Eulàlia Reguant en una entrevista diumenge al canal púbic català 3/24 amenaçava de dinamitar la legislatura al setembre si no hi ha data de referèndum, Assegura que Puigdemont i Junqueras els hauran de donar arguments amb pes per permetre que la votació es convoqui després de les vacances d'estiu.


"Consideraria un fracàs no convocar el referèndum", ha afegit. La portaveu dels antisistema recorda que el seu calendari ideal és que es fixi una data abans de l'estiu. "Per tota l'ofensiva judicial i perquè sabem que a l'agost és complicat generar certs debats polítics". Si CDC i el seu soci de legislatura, ERC, prefereixen anar més enllà, la CUP els exigeix ​​"arguments".

Reguant ha defensat la "desobediència com una eina, no una finalitat en si mateixa, per apropar-nos a exercir el dret a l'autodeterminació". Ha carregat contra un Govern i un Tribunal Constitucional que "el persegueixen tot" i assegura que "desobeir les lleis espanyoles és l'única manera que hi ha" per aconseguir el seu objectiu. "Forma part del camí marcat".

La CUP ha exigit al Govern de Carles Puigdemont que posi una data al referèndum d'autodeterminació de Catalunya. El termini màxim és la segona meitat de setembre. Si no és així, buscaran "totes les formes possibles perquè la legislatura acabi, abandonarem al Parlament", ha advertit aquest diumenge la diputada Eulàlia Reguant

Arrán "Hi haurà hòsties que parirán terror"

"Si no passa, la CUP buscarà totes les maneres possibles perquè aquesta legislatura acabi i perquè els diputats de la CUP abandonem, d'una manera o altra, al Parlament", ha amenaçat la diputada d'aquesta formació amb una alarmant vocació violenta. De fet, la CUP ja ha advertit que el tram final del Procés separatista no serà "pacífic" i que "hi haurà hòsties que pariran terror".

La por que no arribi a realitzar-se aquesta exigència s'ha plasmat davant la seu del Partit Popular on aquest dilluns, una trentena de membres d'Arran, organització juvenil de l'esquerra anticapitalista afí a la CUP, ha intentat "ocupar" la seu central del PPC per exigir el referèndum. I l'acció ha estat recolzada per la diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández.


Els antisistema han entrat a la seu del partit portant urnes de cartró, encara que no han pogut passar més enllà del control de metalls en l'accés del local, a l'interior estaven reunits en aquests moments destacats membres de la cúpula popular, entre ells el seu recent elegit president, Xavier García Albiol.

Els Mossos d'Esquadra han conversat amb ells a l'interior de les instal·lacions del PP, i finalment han sortit de la seu pel seu compte al crit de "fora les forces d'ocupació" A més, han omplert la façana d'adhesius i cartells i han pintat un grafit d'una bandera separatista.

Llavors, la portaveu d'Arranz, Mar empordanès, que portava una pancarta amb la llegenda "L'autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí", s'ha plantat en un faristol davant les instal·lacions i ha donat un discurs. Ha dit que el PP és un partit "d'herència franquista i el representant més ranci dels Països Catalans", i també ha demanat a Junts pel Sí que "abandoni la via del pacte, perquè el poble no admet traïcions".

"Estem disposats a defensar per tots els mitjans l'autodeterminació", ha advertit la portaveu d'aquesta organització, que ha cridat a "defensar el referèndum", que "pertany al poble i és aquest qui ho tirarà endavant".

Cal recordar que aquesta organització, estesa per Catalunya, València i Balears, també va demanar cremar el Tribunal Constitucional. "Contra la repressió de l'Estat, cremem el TC. Avancem cap a la ruptura ", diu el pamflet.

En fi, que tot segueix igual a Catalunya. El separatisme segueix tensant la corda d'un desafiament que, per ara, no s'ha frenat més que amb 'avisos', i res més. ¿L'última ofensa? Junts pel Sí i la CUP han iniciat aquest passat divendres la reforma del reglament del Parlament català per agilitzar la 'desconnexió'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario