jueves, 2 de marzo de 2017

"No es preocupin, que no hi haurà ruptura d'Espanya" - Quico Homs dixit.

El El portaveu del PDeCAT al Congrés i exconseller català, Francesc Homs. (EFE)

Francesc Homs, el diputat del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) i exconseller de Presidència de la Generalitat, va acabar ahir la seva declaració pel judici de la consulta del 9-N al Tribunal Suprem amb unes paraules fermes sobre el seu desig de mantenir el procés independentista, sigui quina sigui la decisió dels magistrats.

No obstant això, en una reunió mantinguda recentment a Madrid amb un grup de multinacionals, l'home de confiança d'Artur Mas havia confessat que la realització d'un referèndum per separar Catalunya d'Espanya seria un fracàs, perquè els nacionalistes no compten amb el suport social necessari .

Davant representants de Google, Nissan, Endesa, Visa i responsables de bancs d'inversió internacionals, Homs va declarar que la nova convocatòria a les urnes per permetre als ciutadans catalans votar a favor d'una ruptura amb Espanya és imparable. Les asseveracions d'Homs, realitzades fa un parell de setmanes, van ser un baló d'oxigen per a les empreses assistents a la reunió, algunes de les quals, com Nissan i Endesa, tenen el seu principal negoci a Catalunya. Segons alguns dels representants de Google, Visa, Nissan i Endesa, Homs va declarar que el Govern espanyol ho té molt fàcil per tirar a terra qualsevol intent separatista perquè "no hi ha majoria social". "Per poc que Rajoy s'ho proposi, ho guanyen segur", va rubricar el polític català.

El fabricant d'automòbils té el seu centre d'operacions a Barcelona, ​​mentre que la companyia energètica és l'elèctrica dominant en les quatre províncies catalanes. "No es preocupin, que no hi haurà ruptura d'Espanya", els va tranquil·litzar el diputat en un dinar que va començar amb fredor per part dels convidats i que va acabar amb certa camaraderia amb el conferenciant.

Però va matisar ràpidament que el referèndum il·legal, segons les lleis nacionals, no tindrà futur cap, ja que els sondejos interns que maneja el PDeCAT adverteixen que el corrent nacionalista no sortiria vencedora. Fins i tot va exposar els seus dubtes sobre la capacitat de portar a terme una votació amb caràcter legal, pel que va donar per perduda la guerra de la independència.

No obstant això, Homs ha indicat que el tren de l'anomenat 'Procés' no pot ser aturat pels actuals líders polítics del PDeCAT, a causa del compromís assolit amb els seus militants, amb els quals s'han compromès a permetre'ls votar la separació d'Espanya abans del pròxim mes de setembre. L'acusat dels delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa ha afegit que, si el Govern o els tribunals li impedeixen celebrar el referèndum legal, almenys hi haurà una "consulta participativa" per complir la promesa als seus votants.

Tota una confessió que aparentment contrasta amb l'al·legat que ahir va fer davant del Tribunal Suprem en defensa de la independència i de la celebració del referèndum. El que va ser número dos de Mas va arribar a dir que, sigui quina sigui la decisió dels magistrats, "res canviarà" la seva conducta respecte a la voluntat del "poble de Catalunya". "Si posar les urnes és un pols a l'Estat, jo no vull ser d'aquest Estat", ha sentenciat per defensar la seva innocència. Fonts de les multinacionals expliquen que una cosa és el llenguatge polític d'Homs cara als seus votants i una altra el seu convenciment sobre la possibilitat real de continuar amb la independència, en la qual ell mateix no creu en les circumstàncies actuals 

No hay comentarios:

Publicar un comentario