martes, 21 de marzo de 2017

Narcís Serra -La cúpula de la Caixa B a la banqueta


Narcís Serra. (EFE)

L'Audiència Nacional ha imputat a l'expresident de Catalunya Caixa, Narcís Serra, l'exdirector general Adolf Todó, ja tretze exalts càrrecs més per un presumpte delicte de "administració deslleial" que hauria causat un forat de 721.380.000 d'euros a l'entitat en una quinzena d'operacions immobiliàries. El ministeri fiscal creu que buscaven només el seu benefici, i que van causar un perjudici clar i directe a la societat.

La fiscalia demana quatre anys de presó per Narcís Serra i Adolf Todó, que eren president i director general de CatalunyaCaixa, pel cas de les pujades de sous dels directius de l'entitat. Els acusa de dos delictes d'administració deslleial, per haver pujat el sou dels directius, encara que l'entitat estava en una situació crítica. En total, acusa 41 membres del consell d'administració de CatalunyaCaixa, per als que demana entre 2 i 4 anys de presó. També vol que tots ells indemnitzin el FROB amb 2,5 milions d'euros.

El fiscal anticorrupció Fernando Maldonado argumenta que quan es van assignar els increments, el 2010, CatalunyaCaixa ja patia una delicada situació econòmica i coincidint amb la injecció de més de 11.000 milions del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). La fiscalia qualifica d ' "irresponsable" la política de retribucions aprovada pel consell d'administració de l'entitat, tenint en compte la seva "situació crítica", des de 2010.

Hi va haver un temps en què els presidents de les caixes catalanes no cobraven. Això es va acabar. I va acabar per culpa del llavors president de Caixa Catalunya, Narcís Serra. Així que el que li ha passat a l'ex alt càrrec del PSC i antic vicepresident del govern socialista té una mica de justícia poètica. La justícia de veritat trigarà molt de temps. Però per ara el fiscal demana quatre anys de presó per el que va ser un dels homes més poderosos d'Espanya. Tant que va aconseguir que els presidents de les caixes cobressin. El 2009 Narcís Serra va fregar els dos milions d'ingressos en sumar els ingressos de Catalunya Caixa amb el que percebia com a conseller d'altres grups

Quan Antoni Castells va informar del canvi que preparava a Serra, aquest només va demanar que els presidents de les caixes, que fins llavors només cobraven dietes, poguessin tenir un salari. Narcís Serra va influir perquè els presidents de les caixes cobressin i ara paga per això.

Serra el segon vicepresident del país amb imputacions de presidi, teixeix i desteix. Ha tingut temps de tot; de manar, de posar al seu lloc a generals de divisió levantiscos i fins de seleccionar obres d'art o especialitzar-se en el romànic i les avantguardes sota la poètica ontològica de la lleugeresa. Res de murals. És versàtil, però ha ensopegat amb el desig de netejar Espanya de canonges i maçons. No sortirà contínuament com Rato a les pantalles de la sisena o la quatre i molt menys a TV3, Ara són les associacions de la dreta rància judicial que li dissenyen el pijama de ratlles i la bola negra encadenada en un peu.

Que Narcís Serra hagi d'assumir responsabilitats legals és de justícia. Va voler cobrar. Es va canviar la llei per a això i es va fer a la seva mida. En percebre mides emoluments, Serra es va fer responsable. Així que com a mínim ara s'haurà de sotmetre a un judici que, acabi com acabi, anirà més enllà de la justícia poética.Narcís Serra: el forat de CatalunyaCaixa.

1 comentario:

  1. Que busca un préstec? Per reiniciar les seves activitats per a la realització d'un projecte, per comprar un apartament, però per desgràcia, el banc li demana a les condicions que són incapaços de omplir-se. Ara més preocupació per a vostè, servei de finançament privat ha salvat la vida amb un préstec de 35.000 euros per reactivar el meu projecte. La meva alegria és tan gran, per què comparteixo aquest missatge i si realment estar en necessitat, no dubteu a enviar la seva sol·licitud a través de l'adreça de correu electrònic per obtenir més comprensió per tal de tenir la solució als seus problemes com jo .
    Correu electrònic: damienteveu@gmail.com

    ResponderEliminar